Intervenţii pe bandă rulantă în ultima perioadă, ale jandarmilor prahoveni, pentru alungarea urşilor care au ajuns în localităţi din judeţ. Acţiunile s-au derulat cu sprijinul tehnicienilor veterinari şi al personalului fondurilor de vânătoare în Prahova la Breaza, Adunaţi, Poseşti, Sinaia şi Buşteni.

Între 24 şi 30 iunie, prin sistemul S.N.U.A.U. – 112, în localităţile amintite au fost înregistrate nouă cazuri de acest fel, în total 11 urşi fiind alungaţi de echipaje IJJ.

"O intervenţie deosebită a avut loc în localitatea Schiuleşti, unde un urs era prins într-un laţ aflat în gardul unei grădini. Poziţia în care acesta era imobilizat făcea aproape imposibilă tranchilizarea acestuia deoarece s-ar fi putut sufoca având în vedere că se afla pe marginea unei râpe. S-a reuşit totuşi prinderea lui de picioare cu două corzi, până când laţul a fost desfăcut de la gât. Ulterior animalul a fost relocat în acelaşi fond de vânătoare. În celelalte cazuri urşii au fost îndepărtaţi de jandarmi prin folosirea semnalelor acustice", au relatat reprezentanţii jandarmilor.