Cosmin Stoica – vioară, Georgiana Frîncu – violă, Mihai Lupoaie – oboi şi Emil Bîzgă – trompetă sunt cei patru solişti care vă vor încânta joi, 23 mai, de la ora 19.00, cu Dublul concert în re minor, BWV 1060, pentru vioară, oboi şi orchestră de Johann Sebastian Bach, cu Simfonia concertantă, în Mi bemol major, K.V. 364, pentru vioară, violă şi orchestră de Wolfgang Amadeus Mozart şi cu Suita în Re major HWV 341, pentru trompetă şi orchestră - Georg Friedrich Haendel. La pupitrul dirijoral al orchestrei simfonice se va afla Vlad Mateescu.

 

Violonistul Cosmin Stoica a absolvit cu diplomă de onoare Liceul de Muzică „Dinu Lipatti” din Bucureşti şi ca şef de promoţie Facultatea de Interpretare Muzicală, secţia Vioară, din cadrul Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti. Are o activitate artistică susţinută şi organizează numeroase recitaluri, iar Filarmonicile din România îl au deseori invitat în calitate de solist. Cu un repertoriu foarte diversificat, Cosmin Stoica se numără printre cei mai valoroşi violonişti din România, iar Filarmonica "Paul Constantinescu" din Ploieşti are bucuria şi onoarea de a-l avea angajat în funcţia de Concertmaestru începând cu anul 2001.

 

Georgiana Maria Frîncu a urmat cursurile Liceului de Artă "Carmen Sylva" din Ploieşti şi este absolventă de Master la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, Facultatea de Interpretare Muzicală (2014), unde a studiat viola cu profesorii Valeriu Pitulac şi Marian Movileanu. De-a lungul anilor a participat la numeroase cursuri de măiestrie şi s-a numărat printre laureaţi la toate concursurile de specialitate la care a participat. În prezent este Director Artistic al Filarmonicii ploieştene, membră a cvartetului Filarmonicii ploieştene - Chronos şi  profesor colaborator la Colegiul de Artă "Carmen Sylva" din Ploieşti.

 

Mihai Lupoaie a urmat studii de oboi şi pian la Liceul de Artă „Octav Băncilă” din Iaşi (1983 – 1990), obţinând apoi o bursă de studii la „Interlochen Arts Camp”, S.U.A. (1990). Este licenţiat al Facultăţii de Interpretare Muzicală – specialitatea oboi din cadrul Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti (1996) şi colaborator al Orchestrei Simfonice a Filarmonicii „George Enescu” (1991 – 1997), dar şi oboist în Orchestra de Cameră „La Camerata” - Atena, Grecia (1997 – 1998), Orchestra Filarmonicii „Oltenia” din Craiova (1998 -1999), Orchestra Operei Naţionale Bucureşti (1999 – 2002), Orchestra Filarmonicii „Muntenia” din Târgovişte (din 2007). A fost şi profesor de muzică la Institutul de Muzică „Theme” din New Delhi, India (2003-2006). În prezent este oboist în orchestra simfonică a Filarmonicii „Paul Constantinescu” din Ploieşti.

 

Născut la Iaşi într-o familie de muzicieni, Emil Bîzgă este considerat, la ora actuală, unul dintre cei mai buni trompetişti români. A absolvit Conservatorul la Bucureşti, are un master în trompetă clasică la Malmo, unul în trompetă de jazz la Hanovra şi Artist Diploma la „Rutgers University” (New Jersey). A colaborat cu artişti de renume precum Wynton Marsalis şi Hakan Hardenberger, care i-au definitivat stilul şi tehnica instrumentală şi i-au incitat curiozitatea de a îmbina diverse categorii muzicale – muzica clasică, jazz-ul sau folclorul balcanic – reuşind să aducă un element de noutate în arena muzicală internaţională.

 

Biletele, în valoare de 25 de lei (adulţi), 15 lei (pensionari) şi 5 – lei (elevi/studenţi) se găsesc la Casa de bilete a Filarmonicii, la Agenţia Teatrală la standul special amenajat în hipermarketul Cora - AFI Ploieşti şi online, pe www.filarmonicaploiesti.ro.

 

Atenţie! Accesul copiilor cu vârsta mai mică de 6 ani nu este permis în sala de spectacol!