A crescut numărul şoferilor fără permis de conducere sau sub influenţa alcoolului depistaţi pe şoselele din Prahova

Poliţiştii prahoveni au depistat în comuna Podenii Noi, un prahovean în vârstă de 45 ani, ce se afla la volanul unui autoturism, deşi nu deţinea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Totodată, etilotestul a indicat în dreptul său o concentraţie alcoolică de 0,20 mg/l. Bărbatul s-a ales cu dosar penal pentru conducerea vehiculelor pe drumurile publice, fără a deţine permis de conducere.

Şi poliţiştii rutieri din Ploieşti au verificat în trafic, pe Bdul Independenţei, un conducător auto, care circula către Gara de Sud, fără a avea asupra sa documentele personale. În urma verificărilor, a rezultat faptul că aceasta poseda permis pentru categoria ,,B”, având suspendat dreptul de a conduce. Bărbatul, în vârstă de 65 ani, este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de a conduce vehicule având suspendat acest drept.

În plus, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpina, împreună cu poliţişti din cadrul Serviciului Rutier, şi Secţiei Rurale nr. 4 Câmpina, au desfăşurat o acţiune rutieră în localităţile arondate Poliţiei Municipiului Câmpina.

Acţiunea a avut ca scop prevenirea şi combaterea conducerii de autovehicule, de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice.

În acest sens, au fost controlate 120 de vehicule şi au fost efectuate 73 de testări cu aparatul etilotest.

Cu această ocazie, un conducător auto a rămas fără permis pentru o perioadă de 90 de zile, şi au fost aplicate şi alte 18 sancţiuni la pentru neregulile constatate la regimul circulaţiei rutiere, dintre care amintim, 3 abateri pentru nepurtarea centurii de siguranţă şi 5 abateri pentru lipsa documentelor prevăzute de lege.

Valoarea totală a amenzilor aplicate depăşeşte suma de 5500 de lei.

În scopul prevenirii accidentelor pe drumurile publice, poliţiştii rutieri vor desfăşura şi în continuare activităţi cu forţe mărite .