Avocatul George Botez, consilier local PSD, continuă seria postărilor pe contul personal de Facebook, postări în care explică, public, care este realitatea în ceea ce priveşte asigurarea furnizării de apă caldă şi energie termică, în situaţia în care contractul dintre Veolia şi municipalitate expiră începând cu data de 1 mai.

"In continuarea celor deja spuse, voi continua cu varianta 2 a planului diabolic prin care primarul Dobre Adrian va forta majorarea pretului la gigacalorie.

Dupa ce ieri am adoptat HCL prin care solicitam Consiliului Judetean Prahova preluarea CET Brazi in patrimoniul Ploiestiului pentru ca Dobre sa produca eficient gigacaloria si sa poata mentine pretul actual catre populatie, prin minune a inceput sa apara in presa dedu
cata ideea ca majorarea pretului este iminenta datorita noilor reglementari ale autoritatii in materie, prin impunerea, cu de-a sila, a unei noi formule de calcul prin raportare la pretul gazului !

Daca pana acum pretul gazului nu ar fi contat, puteam fi de acord. Dar ce nu se spune este faptul ca, la aceasta ora, pretul incasat de operator pentru energia termica livrata este mai mare, decat cel achitat de populatie. In realitate, operatorul incaseaza pentru ce livreaza : pretul platit de cetateni, subventia acordata de primarie ( din bani publici ) cat si celebrul "retrapaj" care reprezinta o suma platita de primarie, tot din bani publici si care este ( ghici ! ) tocmai diferenta de pret dintre pretul gazului de referinta ( de la momentul stabilirii formulei de calcul - 2004) si pretul gazului la zi. Cu alte cuvinte, pretul real al gigacaloriei este muuulttttt mai mare decat cel la vedere.

Ce face acum autoritatea de stat centrala ? Vine si spune : gata cu platile suplimentare, pretul gazului fiind inclus in costul gigacaloriei fara a mai fi evidentiat separat ! Asadar, nimic nou, deoarece banii se achitau de primarie.

Numai ca, daca se include in pretul gigacaloriei livrata la populatie , costul gazului va fi transferat de Dobre LA POPULATIE, adica la cetatenii care l-au votat si care l-au facut primar !

Cum primaria va fi in imposibilitate sa sustina o subventie majorata, Dobre va solicita cresterea pretului la gigacalorie conform noii formule de calcul si va face ca populatia sa plateasca o valoare de circa 350 lei/gigacalorie, fata de 230 lei in prezent.

Singura posibilitate real de a evita acest lucru este de a produce primaria gigacaloria si pe baza unor masuri de eficientizare a activitatii sa se mentina pretul actual. Altfel, iese scandal!",
a scris George Botez