Primăria municipiului Ploieşti, în parteneriat cu Liceul Tehnologic “Toma  Socolescu” a organizat, astăzi, la sediul acestei unităţi de învăţământ, cea de a VII-a ediţie a concursului naţional “O viaţă fără riscuri! Securitatea şi sănătatea mea!”.

 

Proiectul se înscrie în programul naţional de conştientizare şi preîntâmpinare a pericolelor, care pot apărea pe parcursul derulării activităţilor practice, specifice unităţilor de învăţământ cu profil tehnic, având ca obiectiv principal însuşirea, de către elevi, a noţiunilor de educaţie în ceea ce priveşte securitatea şi sănătatea în muncă, precum şi promovarea culturii de evaluare a riscurilor la care sunt expuşi aceştia, în timpul activităţilor specifice profilului tehnologic.

 

Având în vedere domeniul tehnic al Liceului “Toma Socolescu” şi, implicit, natura activităţilor profesionale pe care absolvenţii acestei unităţi de învăţământ urmează să le desfăşoare, s-a considerat oportună şi, totodată, binevenită, organizarea, în parteneriat cu Primăria municipiului Ploieşti, a unui concurs care are  ca tematică securitatea şi sănătatea în muncă.

 

Deoarece primele ediţii au fost deosebit de bine primite, atât de către participanţi, cât şi de către cadrele didactice şi agenţii economici, s-a decis ca această competiţie să aibă continuitate, astfel încât municipiul Ploieşti să fie, şi în anul 2018, gazdă pentru concurenţii din întreaga ţară.

 

Premiile oferite, astăzi, de municipalitatea ploieşteană sunt  în valoare totală de 3000 lei.