Avocatul George Botez explică, pe înţelesul tuturor, cum s-a ajuns la criza energiei termice şi a apei calde în Ploieşti.

Într-o postare pe reţeaua de socializare Facebook, consilierul local îi aduce aminte primarului Dobre că "ştia de doi ani de problema Veolia":

Hai sa vedem, pas cu pas ! Prima zi de mai este momentul la care Veolia ar trebui sa dea shut down instalatiilor pe care le are in dotare. Ce inseamna asta ? Pai, inseamna ca tot sistemul de producere, transport si distributie apa calda si caldura pentru Ploiesti va inceta sa functioneze. Un fel de moarte clinica.

Smecherii stiu asta. Dar, ca sa fie clar, smecherul nu este musai rau intentionat. El este bine intentionat. Sa castige bani din sau pe langa fenomen. Ar fi si pacat, nu ? Deci, smecherii stiu asta si profita. Cum ? Simplu !

Primarul Dobre, desi stia de 2 ani de aceasta problema, a dormit in toata aceasta perioada, emitand cate un mesaj de genul : stati linistiti, Dobre vegheaza. Cetatenii au stat. El a vegheat, nimic nu s-a intamplat.

Timpul a trecut, nimic nu s-a rezolvat. A fost o mare lupta intre hidra veolista si vitezul primar care nu a vrut sa se lase cu una, cu doua ( sute ) la gigacalorie. Sa faca un pret care sa inceapa cu 1, urla Dobre. Ba pe a mamei tale, strigau veolienii. Si asa pret de 18 ( optsprezece ) luni. Curios, nu ? Curios cum poti sa joci un oras in fel asta.

Si acum s-a intrat pe ultima suta de metri. Dobre, care se vrea si el smecher cinci minute, ca prea l-a luat lumea de nescolarizat, vine in consiliul local si propune bazaconii. Acum, daca nu-i esti mama sau tata si nu ai obligatii fata de el, nu ai cum sa votezi asa ceva, fix inainte cu 43 de zile inainte de dezastru. Adica nu poti vota un plan pentru a carui realizare ai nevoie de 1-2 ani ca sa intre in functiune in 45 de zile ! Dar asta nu conteaza. Conteaza ca s-a punctat etapa. Acum, daca i s-a refuzat bazaconia, Dobre intra in negocieri trambitand : nu ii voi lasa sa ne omoare. Pe mama lor ! Adica nu accepta pretul Veolia. Daca nu accepta, ioc apa calda si ioc caldura. Si ioc scaun de primar, dupa cum ioc o sa fie si cu parbrizul de la masina.

De aceea intra in functiune planul B. La 1 mai se opreste apa calda. Lumea intra in panica, Dobre continua sa doarma. Semne bune de belsug are pentru unii ziua de maine, cum s-ar zice. Dupa 1-2 luni de criza, Dobre anunta : nu am ce sa fac, consiliul nu a vrut, eu nu ma pot opune, voi cam mirositi, iar neamurile de la case nu mai rezista sa faceti trei dusuri pe saptamana in baia lor. Negociaza fix undeva sub 340 lei + TVA si prelungeste contractul pe 7 ani jumatate. Daca se va refuza de catre consiliu, iese scandal mare, daca se accepta, iese scandal mare. Asa ca, avem acelasi final. Si mai avem ceva. Niste oameni care, de bucurie cum s-au "aranjat" lucrurile, isi vor schimba masinile. Ca asa face romanul cand ii merge bine ! Hai, sa fie bine ! Am scris-o !

Vă reamintim că  la data de 1 mai contractul municipalităţii cu Veolia, pentru furnizarea apei calde şi a agentului termic, expiră, iar primarul Adrian Dobre nu are nicio soluţie în acest moment.