Primarul comunei prahovene Adunaţi, unde raperul Cheloo trebuie să presteze o sută de zile de muncă în folosul comunităţii, conform sentinţei judecătoreşti din procesul de trafic de droguri, spune că artistul este al patrulea condamnat trimis să muncească pentru comunitate la Adunaţi, cei dinaintea lui fiind puşi să sape, să taie lemne sau să facă curat în comună. Întrebat ce o să-i dea de muncă lui Cheloo, edilul a spus: ”Îl întrebăm pe dânsul: «Ia zi, tu ce crezi să ai putea să faci pentru localitate, că uite, ai ochi format şi ochi de critic, ai mai criticat localitatea, că colo nu-i aşa, colo nu-i aşa...»”.

Sentinţa prin care raperul Cheloo este condamnat la doi ani cu suspendare şi la plata unei amenzi penale de 180 de zile, echivalente cu 25 de lei pe zi, mai prevede ca artistul să presteze şi muncă în folosul comunităţii în comuna Adunaţi, acolo unde Cheloo deţine o casă de vacanţă.

”Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Adunaţi sau al Şcolii Gimnaziale Radu Severa Novian Adunaţi pe o perioadă de 100 zile lucrătoare” se arată în sentinţa dată de Tribunalul Prahova în urma acordului de recunoaştere a vinovăţiei încheiat de artist cu procurorii DIICOT şi publicată pe portalul instanţelor de judecată.

Cheloo este al patrulea condamnat care trebuie să presteze în ultimii ani muncă în folosul comunităţii în mica localitate Adunaţi, situată în apropierea mult mai cunoscutului oraş Breaza, din judeţul Prahova. Ce ar putea artistul să facă acolo? Primarul comunei, Octavian Negotei, spune că nu a fost contactat nici de către Cheloo, nici de avocaţii acestuia pentru a stabili detaliile privind munca.

”Să nu se sperie, dar nu s-a speriat, că el cunoaşte localitatea. Ajută şi dânsul şcoala cu ce poate să ajute. Ce să facem? Avem de întreţinut un teren de sport, mai avem şi o scenă în aer liber, pe acolo, prin interior...” spune primarul din Adunaţi.

Octavian Negotei a declarat, vineri, pentru News.ro, că celorlalţi trei condamnaţi care au avut de prestat muncă în folosul comunităţii la Adunaţi le-a dat să facă treburi care ţineau de educaţia lor.

”La fiecare le-am dat în funcţie de pregătirea fiecăruia, la ce se pricepe în domeniul din care vine. Am ţinut cont şi de pregătirea oamenilor, la ce se pricep să facă ei... (...) La unul i-am dat de a îngropat nişte conductă de apă. Noi mai săpam cu oamenii de la ajutorul social şi l-am pus şi pe respectivul şi a săpat şi el vreo sută de metri de şanţ şi a îngropat conducta. Pe celălalt l-am pus să facă salubrizarea în anumite puncte ale localităţii. Pe al treilea l-am spus că crape lemne şi să le aranjeze stivă, pentru centrala şcolii, că funcţionează pe lemne” a afirmat Octavian Negotei pentru News.ro.

Întrebat despre ce muncă i s-ar potrivit lui Cheloo, ţinând cont de ce ştie condamnatul să facă, edilul pare pus în încurcătură.

”Să vedem ce pregătire are domnul. Ce să zic? O să ajute elevii de la şcoală, că şi aşa ei sunt foarte pricepuţi la dansuri, la tradiţii, la obiceiuri... O cale de mijloc o să găsim noi împreună. Ceva, ceva trebuie să facă” spune Octavian Negotei.

Printre atâtea necunoscute, edilului îi vine o idee: să-l întrebe pe Cheloo ce muncă crede că i s-ar potrivi, având în vedere că, anterior, a adus câteva critici modului în care se petrec lucrurile la Adunaţi.

”Îl întrebăm pe dânsul: «Ia zi, tu ce crezi să ai putea să faci pentru localitate, că uite, ai ochi format şi ochi de critic, ai mai criticat localitatea, că colo nu-i aşa, colo nu-i aşa. Uite, după ochiul tău de critic, cum spuneai odată, ia zi... Ne mai spunea pe drum ce îl nemulţumea. Dar nu e cu răutate”, explică edilul de la Adunaţi.

Primarul adaugă că la finalul orelor de muncă Primăria trebuie să încheie un proces-verbal, pe care să îl transmită instanţei de judecată, iar în document trebuie menţionat inclusiv ce fel de muncă a prestat condamnatul.

Tribunalul Prahova l-a condamnat, miercuri, pe Ştefan Cătălin Ion la doi ani de închisoare cu suspendare cu un termen de supraveghere de patru ani şi la plata unei amenzi penale de 4.500 de lei în dosarul de trafic de droguri instrumentat de DIICOT, în care artistul a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu procurorii DIICOT Ploieşti. Soluţia poate fi atacată în termen de zece zile.