Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis, luni, respingerea solicitării Adinei Florea de arestarea a foştilor procurori de la DNA Ploieşti, Lucian Onea şi Mircea Negulescu.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a respins solicitarea procurorul-şef adjunct al Secţiei de anchetă a magistraţilor Adina Florea de arestare a fostului şef DNA Ploieşti Lucian Onea şi a fostului procuror Mircea Negulescu.

Adina Florea a cerut, luni, arestarea lui Lucian Onea şi Mircea Negulescu, în dosarul aflat pe rolul Secţiei de anchetare a magistraţilor.

Fostul şef DNA Ploieşti, Lucian Onea, şi fostul procuror Mircea Negulescu au fost, vineri, audiaţi la Secţia de anchetă a magistraţilor din cadrul Parchetului General, după ce, joi, alţi procurori din cadrul filialei au fost de asemenea audiaţi.

În cursul zilei de vineri, aceştia, alături de alţi procurori de ola DNA Ploieşti, au fost informaţi că sunt cercetaţi şi pentru constituire de grup infracţional organizat.

Procurorul şef adjunct DNA Călin Nistor, care asigură conducerea Direcţiei, a trimis, joi, Secţiei de procurori a CSM solicitarea avizului de revocare din funcţia de procuror DNA Ploieşti pentru Lucian Onea şi cereri de încetare a activităţii pentru încă trei procurori de la aceeaşi structură, respectiv Deaconu Giluela, Savu Alfred Virgiliu şi Răileanu Elena Cerasela.

Sursa: hotnews.ro