TIR-urile nu mai au voie să circule, începând cu ora 17.00, pe DN 1A, între Vălenii de Munte şi Măneciu, din cauza stării carosabilului şi a condiţiilor meteo. Poliţia a decis aplicarea restricţiilor de tonaj, pentru vehiculele cu MMA peste 7,5 tone, pe tronsonul Vălenii de Munte - Măneciu al DN 1A, în judeţul Prahova.

Măsura a fost luată deoarece, în jurul orei 16.30, după fabrica de apa Keia, mai multe tiruri nu au mai putut să urce spre Braşov din cauza zăpezii.

Traficul pentru vehiculele de mare tonaj a fost oprit temporar în zonă pentru circulaţia turismelor, urmând să se încerce punerea în mişcare a autotrenurilor care nu au mai putut urca.

Turismele pot circula pe lângă, în timp ce vehiculele mari sunt trase pe dreapta. Restricţia a fost aplicată pentru a permite intervenţia utilajelor de deszăpezire.

Potrivit IJP Prahovtia, pe DN 1A, de la km 135 Măneciu până la limită cu jud BV (km 160) ninge puternic, viscolit, iar pe carosabil s-a depus un strat de zăpadă de până la 7-10 cm grosime. Traficul este redus.