Orchestra simfonică a Filarmonicii, aflată sub bagheta dirijorului Vlad Mateescu, vă aşteaptă joi, 6 decembrie 2018, de la ora 19.00, cu un nou program de excepţie: Concertul nr. 1, în sol minor, op. 26, pentru vioară şi orchestră de Max Bruch şi Simfonia nr. 41, în Do major de Wolfgang Amadeus Mozart. Solist al serii este violonistul Florin Ionescu Galaţi.

 

Dirijorul Vlad Mateescu şi-a efectuat studiile muzicale în cadrul Colegiului de Artă Carmen Sylva din Ploieşti, specialitatea pian (promoţia 2006) şi Facultatea de Compoziţie şi Dirijat a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti (promoţia 2010). Între anii 2010-2012 urmează cursuri de master în cadrul aceleiaşi instituţii, specializându-se în stilistică dirijorală – dirijat orchestră şi cor cu remarcabilii dirijori români Horia Andreescu, Cristian Brâncuşi şi Tiberiu Soare. Practica dirijorală şi-a desfăşurat-o asistând şi participând la repetiţiile corurilor şi orchestrelor Operei Naţionale şi Societăţii de Radiodifuziune Bucureşti. În paralel, a urmat un Masterat MBA în managementul litigiilor economice primind la absolvire o diplomă româno-elveţiană. Apoi a participat la alte cursuri în urma cărora a obţinut titlul de Manager de proiecte culturale acordat de Ministerul Culturii. A urmat cursurile de măiestrie dirijorală susţinute de dirijorii Enrique Garcia Asensio şi Konrad von Abel – discipolii maestrului Celibidache.

 

Violonistul Florin Ionescu-Galaţi s-a născut la Bucureşti în 1970 şi a început studiul viorii la vîrsta de 4 ani, sub îndrumarea tatălui său, Ilarion Ionescu-Galaţi. Debutul oficial a avut loc la 10 ani alături de Orchestra Naţională Radio. Au urmat studiile la clasa prof. Ştefan Gheorghiu, la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti. Florin Ionescu-Galaţi este laureatul multor concursuri internaţionale, între ele numărându-se Concursul Internaţional „George Enescu” şi competiţia „Tibor Varga” (Elveţia). Cariera internaţională, începută în 1982, a însemnat apariţii solistice şi în ansambluri camerale la Graz, Saarbrücken, Marsilia, München, Genova, Atena, Istanbul, Ankara, Izmir, Chişinău, între altele.

 

Biletele, în valoare de 20 lei (întreg), 15 lei (pensionari) şi 5 lei (elevi/studenţi) pot fi achiziţionate de la casa de bilete a Filarmonicii, de la Agenţia Teatrală sau online, de pe https://filarmonicaploiesti.ro/.