Consulul general al României la Salonic mulţumeşte public deputatului Dragoş Zisopol şi Filarmonicii Paul Constantinescu din Ploieşti pentru participarea la evenimente culturale organizate în Grecia şi nu numai. Publicăm integral textul Consulatului

Scrisoare deschisă domnului preşedinte Dragoş-Gabriel Zisopol,

În calitate de consul general al Consulatului General al României la Salonic doresc prin prezenta scrisoare să vă adresez mulţumirile mele pentru grandioasele proiecte pe care le realizaţi pentru comunitatea elenă din România şi pentru faptul că aţi fost şi sunteţi un partener de nădejde al oficiului consular Salonic.

Am început colaborarea cu Uniunea Elena din România în acest an la Târgul de Carte de la Salonic, unde am avut onoare să îl avem alături de noi pe marele academician dl Constantin Bălăceanu-Stolnici. Evenimentul s-a bucurat de aprecierea publicului tocmai pentru faptul că dumneavoastră, domnule Dragoş Zisopol aţi făcut posibil ca domnul academician să fie prezent la Salonic, deşi ştim cât de greu a fost.

În weekendul care tocmai s-a încheiat, am avut deosebita plăcere de a găzdui la Salonic un alt eveniment de proporţii şi anume Festivalul Elenismului- ediţia a XVIII-a. Aţi reuşit să organizaţi un astfel de festival unde au participat aproape 400 de tineri din comunitatea elene din România, din peste 20 de oraşe. Aceşti tineri ne-au arătat prin dans şi muzică cum comunitatea elenă pe care o reprezentaţi cu atâta măiestrie, îşi păstrează şi transmite tradiţiile şi cultura din generaţie în generaţie.
Munca, dăruirea şi priceperea dumneavoastră, dl Zisopol ne demonstrează că dacă ne dorim ceva cu adevărat se poate, că nimic nu poate sta în calea succesului şi că prin muncă şi devotament putem reuşi.

Domnule preşedinte aţi făcut ca aceste două ţări prietene, România şi Grecia, să fie mai aproape, aţi reuşit să ne transmiteţi emoţia şi să ne alinaţi dorul de acasă prin Filarmonica Paul Constantinescu din Ploieşti şi pentru toate acestea dorim să vă mulţumim!
Suntem conştienţi că sunt prea puţine cuvinte pentru a vă mulţumi şi pentru a sublinia rolul important pe care îl aveţi în promovarea imaginii României şi a comunităţii elene din România.

În calitate de consul general vă asigur încă o data de întreaga mea consideraţie şi preţuire!

Sabina-Mădălina Şomăcescu