Mihai Dogaru, directorul Veolia Energie Prahova, le-a prezentat consilierilor locali ploieşteni problemele pe care societatea comercială le înregirestrează la Ploieşti, probleme cauzate în principal de neajustarea tarifelor din 2011.

Dogaru le-a explicat aleşilor că orice alt operator ar fi sistat furnizarea serviciului în Ploieşti la aceste tarife. Potrivit directorului Veolia Energie Prahova, pentru anul 2018 este estimată o pierdere a companiei de 77,03 milioane lei, în contextul în care preţul gigacaloriei este de 186,97 lei.

Totodată, Mihai Dogaru a precizat că pe data de 14 septembrie Veolia a trimis o informare la primăria Ploieşti prin care a anunţat că va opri colaborarea la finalul sezonului rece 2018-2019.

În plus, pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local de joi, exista un proiect care prevedea ca municipalitatea să plătească Veolia suma de 18 milioane de lei, ca fiind diferenţa provenită din creşterea preţului combustibilului. Proiectul a fost, însă, restras de pe ordinea de zi a şedinţei, iar directorul Veolia s-a arătat surprins de această situaţie, considerând că municipalitatea nu este un partener fair play.

Consilierul liberal Gheorghe Sârbu a criticat modul în care Veolia Energie Prahova a gestionat realizarea investiţiilor, dar a evitat să explice ce se va întâmpla cu încălzirea apartamentelor ploieştenilor de anul viitor.

În replică, George Botez a explicat că nu este problemă dacă se renunţă la contractul cu Veolia şi se încheie unul cu un nou furnizor, dar că a auzit că deja s-au făcut discuţii  şi înţelegeri “pe sub masă” cu un alt operator care să preia furnizarea serviciului şi s-au pus la punct detalii, lucru care este total ilegal.

În apărarea Veolia a sărit şi consilierul local Paul Palaş care a spus că el l-a rugat pe Mihai Dogaru să vină să prezinte situaţia Veolia în faţa Consiliului Local, “considerând că este persoana care poate să prezinte în modul cel mai obiectiv acest lucru”.

Paul Palaş a mai spus că situaţia în care a ajuns Veolia în Ploieşti este îngrijorătoare pentru orice manager, după patru ani de pierderi, şi că solicitările Veolia sunt pertinente, mai ales că operatorul şi-a respectat partea de contract şi a furnizat ploieştenilor agent termic întotdeauna la standarde.