Consulatul General al României la Istanbul are în atenţie cazul cetăţeanului român dispărut în zona Palatului Topkapi din Istanbul. La data de 30 august 2018, oficiul consular a fost informat telefonic cu privire la dispariţie, de membrii de familie ai cetăţeanului român.

Imediat după semnalarea cazului, reprezentanţii consulatului au întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale pentru obţinerea de informaţii suplimentare. De asemenea, un consul a însoţit familia cetăţeanului român la secţia de poliţie din apropierea obiectivului turistic, pentru a oferi date suplimentare cu privire la persoana dispărută şi pentru a obţine informaţii actualizate cu privire la stadiul demersurilor de căutare.

Ancheta autorităţilor locale este în curs de desfăşurare. În acest context, familia cetăţeanului român a decis să revină în ţară, urmând să menţină contactul telefonic cu oficiul consular de la Istanbul.

Consulatul General al României la Istanbul menţine cazul în atenţie şi este în contact cu autorităţile locale şi familia cetăţeanului român acordând asistenţă consulară, în limita competenţelor legale.