Un incendiu a izbucnit, sâmbătă, în fondul forestier al localităţii Azuga, judeţul Prahova, manifestându-se între Valea Stevia şi Unghia. Accesul pompierilor este extrem de dificil, aceştia fiind nevoiţi să se deplaseze pe jos o distanţă foarte mare.

Incendiul a izbucnit sâmbătă după-amiază pe un fond forestier din Azuga. pentru a se evalua cu exactitate, la faţa locului, a fost solicitată intervenţia unui elicopter din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie.

Pompierii din Prahova intervin, sâmbătă, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la fondul forestier.

Focul se manifestă între două văi, respectiv Valea Stevia şi Unghia, din localitatea Azuga, intr-o zonă greu accesibilă echipajelor de intervenţie.

”La locul evenimentului au fost mobilizate trei autospeciale de primă intervenţie si comandă, un autocamion de intervenţie, o şenilată şi o motopompă. Echipajele şi mijloacele se vor deplasa până la Cabana Trifoi, iar pompierii vor continua terestru pana la locul intervenţiei”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, Raluca Vasiloae.

Aceasta a anunţat, de asemenea, că a fost constituit un Punct de Comandă Avansat la Păstrăvaria din Azuga. La acţiune participă lucrători din cadrul Primăriei şi ai Ocolului silvic.

Deocamdată, nu se ştie suprafaţa afectată, nici cauza incendiului.

Potrivit primelor informaţii se pare că focul a cuprins o suprafaţă de 80 de metri pătraţi din pădure. Având în vedere zona afectată de incendiu, conducerea ISU Prahova a solicitat un elicopter de la IGAV pentru a survola zona şi a realiza o recunoaştere din aer, pentru a evalua situaţia, potrivit ISU Prahova