Primele autobuze noi ar putea fi livrate Primăriei Ploieşti în termen de aproximativ patru luni.

Achiziţia a fost posibilă în urma intervenţiei consilierilor locali, angajaţii municipalităţii reuşind să rateze licitaţia de patru ori. Astfel, după respingerea contestaţiei, primele autobuze noi vor ajunge la Ploieşti în aproximativ patru luni.

"E un început, dar administraţia Dobre se mişcă mult prea încet faţă de aşteptările ploieştenilor. La Cluj s-a putut, la Iaşi, Arad, Constanţa, Oradea, totul este posibil! Ce au ei şi nu avem noi? Simplu: un primar competent!", a declarat consilierul local George Botez.

"Mă bucur că am reuşit deblocarea acestei licitaţii. Ploieştenii au nevoie de mijloace de transport moderne, civilizate. Acum dacă am reuşit să finalizăm această licitaţie, poate că angajaţii Primăriei vor reuşi să facă numai caiete de sarcini conforme cu normele în vigoare, ca să nu mai întindem o licitaţie pe ani de zile", ne-a spus şi viceprimarul Cristian Ganea.

Modelul declarat câştigător la licitaţia Primăriei este Euro Bus Diamond, produs de compania BMC Trucks&Bus, cu sediul în Ilfov. Autobuzul va avea aproximativ 12 metri lungime, un număr de trei uşi, podea cocorâtă, facilităţi de acces pentru persoanele cu dizabilităţi, aer condiţionat, cabină închisă pentru şofer, ecrane LCD, sistem de încălzire pe timp de iarnă, monitorizare în interiorul autobuzului, în exteriorul autobuzului, toate elementele pentru implementarea sistemului de managament de trafic. Au motoare diesel Euro 6 ce dezvoltă 300 CP.  

Licitaţia pentru achiziţionarea a 50 de autobuze s-a încheiat la începutul lunii iunie, anul acesta.

La procedura de licitaţie s-au prezentat doi ofertanţi, BMC, care s-a clasat pe primul loc şi ISUZU. Licitaţia vizează aducerea a 50 de autobuze noi, cu motorizare pe motorină, în mai multe tranşe, împărţite până în 2020.

Oferta câştigătoare, a BMC, este de aproximativ 38 de milioane de lei plus TVA, iar licitaţia a pornit de la preţul de 50 de milioane de lei.