Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Ploieşti s-a întrunit, astăzi, 27 iunie 2018, într-o şedinţă extraordinară, ca urmare a emiterii avertizării meteorologice de cod portocaliu pentru judeţul Prahova pentru ziua de 27 iunie 2018, când, în  intervalul orar 09.00-23.00, se vor înregistra precipitaţii abundente şi instabilitate atmosferică.

 

În acest sens, în conformitate cu planurile de intervenţie, au fost stabilite principalele măsuri preventive şi de acţionare operativă pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă produse de aceste fenomene.

 

Astfel, a fost instituit serviciul de permanenţă pentru monitorizarea fenomenelor meteo, s-a dispus monitorizarea cursului Pârâului Dâmbu, constituirea stocurilor de materiale de intervenţie (saci cu nisip), a mijloacelor de intervenţie (motopompe, buldoexcavator, drujbe, etc ), precum şi a echipajelor de specialitate ( ISU Prahova, SC Rosal, SC SGU Ploieşti, SC Apa Nova Ploieşti, SC TCE Ploieşti, SC Electrica, Poliţia Locală Ploieşti).

 

Totodată, vor fi monitorizate principalele zone din municipiul Ploieşti cu potenţial inundabil, respectiv: cursul Pârâului Dâmbu, pasaj Mărăşeşti, cartier Bereasca, Şoseaua Vestului, pod Mihai Bravu.

 

În caz de vânt puternic sunt pregătite echipaje de intervenţie pentru îndepărtarea crengilor.

 

Operatorul serviciului de apă şi canalizare va monitoriza situaţia gurilor de scurgere spre canalizare.

 

SC Transport Călători Express Ploieşti va asigura serviciul de transport public în condiţii optime.

 

În mod special, sistemul de canalizare de pe strada Poieniţei va fi supravegheat de reprezentanţii municipalităţii împreună cu agentul economic de profil din zonă, în vederea evitării poluării cu produse petroliere.

 

Primăria municipiului Ploieşti a stabilit un flux informaţional direct cu reprezentanţii Administraţiei Naţionale Apele Române – Prahova în vederea avertizării cu privire la eventualele creşteri importante de debite pe Pârâul Dâmbu, în amonte de municipiul Ploieşti.

 

De asemenea, se urmăreşte starea lucrărilor de apărare împotriva inundaţiilor aferente fostului depozit de deşeuri municipale Teleajen.

 

Cetăţenii, care întâmpină situaţii deosebite în acest interval de timp, pot contacta direct municipalitatea la Dispeceratul permanent, telefon 0244-984.