Corpul de control al MAI a fost trimis la arestul de la Câmpina, aparţinând IJP Prahova, pentru a face verificări după ce, în spaţiul public, în ultima perioadă au apărut informaţii privind abuzuri comise de procurori, asupra unor deţinuţi, în încercarea de a obţine denunţuri.

Anunţul referitor la verificările demarate de Corpul de control la Câmpina a fost făcut sâmbătă seară, chiar de ministrul de Interne, Carmen Dan, într-o intervenţie la un post naţional de ştiri.

Verificările pornesc de la informaţiile apărute în ultima perioadă în spaţiul public, referitoare la la comiterea unor abuzuri împotriva unor deţinuţi de la care se încerca obţinerea unor denunţuri împotriva altor persoane.

În ultima vreme, în presa centrală au apărut dezvăluiri potrivit cărora procurori ai DNA Ploieşti ar fi încercat să obţină mărturii sau denunţuri în dosarele instrumentate, prin  comiterea unor abuzuri împotriva unor deţinuţi aflaţi în arest preventiv la Câmpina.

"Eu am ieşit public şi am expus ce încercări am făcut ca ministru de interne să găsesc o soluţie legală pentru verificarea aspectelor apărute în spaţiu public referitor la cei doi ofiţeri de poliţie despre care se vorbea la momentul respectiv de la DNA Ploieşti. Am comunicat şi răspunsul pe care l-am primit de la DNA, să ştiţi că mai departe i-am scris şi procurorului general expunându-i această situaţie nedreaptă şi injustă şi l-am rugat analizeze şi să înţeleagă că este o atitudine corectă cea pe care o propuneam eu la momentul respectiv. Nu am primit niciun răspuns. Îi scrie procurorului general o instituţie serioasă, MAI este o instituţie serioasă, este normal să răspunzi într-un termen rezonabil pe care îl respectăm cu toţii", a declarat Carmen Dan, la acelaşi post de televiziune.