Mai mulţi turişti care se aflau cu bicicletele pe un traseu montan între Azuga şi Comarnic au fost surprinşi, duminică după-amiază, de o ploaie torenţială, pentru recuperarea acestora acţionând pompieri, salvamontişti şi jandarmi.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Prahova Raluca Vasiloae, turiştii au fost surprinşi de o ploaie torenţială pe traseul montan care face legătura între staţiunea Azuga şi oraşul Comarnic, la aproximativ şapte kilometri de comuna Secăria. O rupere de nori a provocat acumulare de apă şi viituri care se scurg de pe versanţi.

Turiştii se aflau cu bicicletele pe traseul Coama Baiului când au fost surprinşi de ploaia torenţială. Salvatorii au reuşit să ajungă la un prim grup, format din trei persoane şi au urcat cu  Alte două grupuri de turişti formate din aproximativ opt persoane se află încă pe traseul montan. În sprijinul acestora intervin pompieri, jandarmi şi salvamontişti.

Conform purtătorului de cuvânt al ISU Prahova, au fost deja recuperate două persoane. Una dintre acestea are o uşoară hipotermie şi a fost preluată de o ambulanţă de la Primăria Secaria, acodându-i-se îngrijiri medicale. Femeia, în vârstă de 36 de ani, nu a fost transportată la spital, fiind stabilizată.

În total au fost recuperate zece persoane: nouă adulţi şi un minor.