Ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, s-a arătat nemulţumit de bugetul ministerului pe care îl conduce, precizând că pentru necesităţile infrastructurii din România ar depăşi toate bugetele ministerelor.

Ramona Mănescu a declarat, după audierile din comisiilor pe industrii din Parlament, că infrastructura din România are nevoie de investiţii foarte mari, în condiţiile în care acestea nu au fost făcute la timp şi constant. „Ne aflăm în momentul în care, dacă am aduna bugetele tuturor ministerelor, tot nu am acoperi nevoia pe care infrastructura din România o are, de dezvoltare. Nu am cum să fiu mulţumită, din punctul acesta de vedere, cu bugetul“, a spus ministrul, potrivit  adevarul.ro.

Ramona Mănescu a precizat că este mulţumită, în schimb, de acele proiecte aflate în derulare, pe fonduri europene, iar contribuţiile de la bugetul de stat sunt deja prevăzute şi există alocări pentru ca aceste proiecte să continue. Ea a mai arătat că există şi perspectiva alocării bugetare pentru perioada de programare 2014-2020, care oferă un plus de finanţare pentru proiectele noi, precum fondurile de coeziune. Ministrul a mai declarat că, pentru anul viitor, companiile din subordine nu au voie să mai facă datorii, iar cele pe care le au în prezent trebuie plătite. Comisiile reunite pentru industrii şi servicii au adoptat, vineri, bugetul Ministerului Transporturilor, în sumă totală de 6,4 miliarde lei (1,4 miliarde euro). Ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, a declarat că proiectul de buget al instituţiei pe 2014 este în sumă de 6,4 miliarde lei, veniturile proprii fiind de doar 4 milioane de lei. Ea a precizat că bugetul pentru investiţii a fost stabilit la valoarea de 2,8 miliarde de lei, aproximativ 640 milioane de euro, reprezentând, în total, 44,6% din bugetul general consolidat.