Veolia Energie Prahova a transmis Primăriei Ploieşti o notificare prin care ameninţă cu rezilierea contractului de furnizare a apei calde şi căldurii dacă nu îşi recuperează investiţiile.

Decizia Veolia este motivată de refuzul primarului Adrian Dobre de a negocia numirea unei firme internaţionale de audit care să evalueze investiţiile realizate de operator în sistemul de producţie şi distribuţie a agentului termic. Adrian Dobre se gândeşte de două luni la solicitarea Veolia, în timp ce Consiliul Judeţean Prahova, celălalt partener din sistemul de termoficare a Ploieştiului, a reacţionat imediat.

Primarul Ploieştiului a răspuns solicitării Veolia, abia în momentul în care operatorul de termoficare a trimis notificarea de închidere a contractului. În acel moment Adrian Dobre a semnat solicitarea operatorului acceptând auditul făcut de o firmă internaţională.

Edilul liberal demonstrează că ştie doar să arunce cu declaraţiile bombastice de genul Veolia a jumulit Ploieştiul, dar evită să soluţioneze cu adevărat problema.

Să presupunem că Veolia a făcut profituri uriaşe din afacerea cu furnizarea agentului termic în Ploieşti şi plecă. Suntem curioşi ce soluţie va găsi primarul Adrian Dobre pentru această problemă, ca şef al serviciilor publice. E o întrebare la care toţi ploieştenii aşteaptă răspuns.

Oare va face o simplă comisie de studiu şi de analiză a problemei, iar la venirea iernii va ridica din umeri şi e va ascunde în birou, după modelul bine cunoscut? Ar fi...a patra comisie de acest gen...

Doar că ploieştenii au nevoie de apă caldă şi de căldură. De soluţii concrete nu de declaraţii bombastice, pe poziţii de forţă!
 

PS. Plecarea Veolia din Ploieşti ar putea duce la un dezastru social. Dincolo de imposibilitatea asigurării agentului termic în apartamentele ploieştenilor, rămân locurile de muncă asigurate de operatorul francez. Cei peste 500 de angajaţii Veolia din Ploieşti au salarii bune, iar piaţa muncii nu îi va putea angaja foarte repede...