Poliţiştii din Dâmboviţa fac 22 percheziţii la domiciliile unor persoane suspectate de infracţiuni economice, anchetatorii stabilind în această cauză un prejudiciu de peste un milion de euro, în urma unor tranzacţii cu materiale reciclabile.

Potrivit unui comunicat dat publicităţii de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, poliţiştii de la această instituţie şi procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa, fac, marţi,  22 percheziţii, în judeţele Dâmboviţa, Ilfov, Giurgiu, Argeş şi Prahova într-un dosar în care este investigată  activitatea unei grupări infracţionale specializate în infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare a banilor.

Anchetatorii suspectează că, în perioada 2014-2017, mai multe persoane, administratori ai unor societăţi comerciale, nu au evidenţiat în contabilitate venituri obţinute în urma operaţiunilor cu materiale reciclabile şi au înregistrat în evidenţele contabile proprii cheltuieli fictive pentru a nu plăti taxe la bugetul de stat.

Prejudiciul stabilit de anchetatori în acest dosar este de peste un milion de euro, iar şapte persoane vor fi duse la audieri.