Alpinistul îngropat de o avalanşă pe Valea Costilei din Bucegi nu a fost găsit nici după a treia zi de căutări.

La dificila operaţiune au participat salvamontişti din trei judeţe, Prahova, Gorj şi Argeş, care au dus la faţa locului şi câini antrenaţi special pentru asemenea intervenţii.

Salvamontiştii spun că în zonă există încă pericol de de avalanşă, aşă că oamenii care participă la căutări sunt expuşi şi ei unui risc enorm.

Doar apropiaţii tânărului dispărut au putut să se alăture, ca voluntari, la acţiunea de pe Valea Costilei. La căutare sunt folosite sonde de avalanşă, practic nişte tije care se înfig din loc în loc în zăpadă până ce întâlnesc un obstacol.

Este posibil însă că trupul celui dispărut să se afle la o adâncime mai mare de 2,5 metri, unde sondele nu ajung. Tânărul dispărut în avalanşă are 30 de ani şi este un alpinist experimentat.

În anul 2016 a participat la o expediţie în munţii Pamir şi a urcat pe un vârf de peste 7000 de metri. Sâmbătă, el a căzut într-o zonă frecventată doar de alpinişti, şi a declanşat, se pare, avalanşa în timp ce alunecă pe vale.

Potrivit informaţiilor publicate pe pagina de Facebook a Salvamont Prahova, în cursul zilei de sâmbătă au fost găsite casca, rucsacul şi cei doi pioleţi ai bărbatului care a fost prins de avalanşă.