Primarii prahoveni s-au grăbit să vină fişe de proiecte pentru atragerea de fonduri europene pentru următorii şase ani, după ce preşedintele CJ, Mircea Cosma i-a ameninţat că dacă nu le întocmesc la timp vor pierde orice şansă să mai prinde finanţări europene pentru localităţile lor. Aleşii locali au depus până în acest moment 881 de fişe de proiect, de fapt intenţii asupra a ceea ce vor să construiască în localităţile pe care le administrează cu fonduri europene, în perioada 2014-2020.  

„Proiectele vor primi o aprobare de principiu ca viabile pentru perioada 2014 – 2020, însă Uniunea Europeană va comunica la finalul lunii martie care sunt taxele de finanţare. Vom comunica ce intră pe PNDI, adică ce rămâne pe programul naţional de dezvoltare pe infrastructură şi ce va fi pe fonduri europene. Până atunci le dăm aprobarea pe de principiu ca proiecte viabile pentru perioada 2014-2020. Sunt două pagini de proiecte cu indicatori pentru că nu o să cheltuim bani pentru studii de fezabilitate  şi proiecte de execuţie decât după ce îi dăm o aprobare pentru că tot banul public s-ar cheltui pentru acestea“, a declarat Mircea Cosma, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova.

Fişele de proiect vizează construcţia ori reabilitarea de cămine culturale, dispensare, cabinete medicale, canalizări, zone de agrement, parcuri pentru copii, alimentări cu gaze, alimentări cu apă , extinderi de reţele. Printre fişe figurează şi proiectul staţiunii de munte pentru tineret Azuga-Buşteni-Valea Doftanei, alături de asfaltarea drumului forestier Transbai, ori amenajareaunei pârtii la Cheia.