Ana Maria, fetiţa de doi ani şi şapte luni de la Dumbrava, este născută sub o stea norocoasă! Copilul a pus în alertă forţele de ordine din Prahova după ce a dispărut din faţa porţii tatălui său, acolo unde fusese lăsată de mamă.

De fapt, povestea este mult mai profundă...şi mai tristă...am putea spune...Mama, dacă se poate numi aşa, era sub influenţa alcoolului şi a dat informaţii controversate poliţiştilor. Este chiar posibil să fi uitat unde a lăsat copilul. De altfel, femeia mai are încă patru copii daţi în plasament familial.

Mama Anei Maria a anunţat la 112 că după o ceartă cu concubinul său, a plecat de acasă. A luat copilul cu ea, dar s-a întors în casa, aflată la marginea pădurii pentru a lua câteva lucruri. Femeia susţine că a intrat în casă singură şi a lăsat fetiţa afară, înconjurată de trei câini ai familiei, iar câteva minute mai târziu, când a ieşit din casă, aceasta dispăruse.

A urmat o cursă contra cronometru pentru găsirea copilului. Poliţişti,pompieri şi localnici şi-au unit eforturile pentru a găsi micuţa bălaie şi pentru a-i salva viaţa.  Inspectoratul General al Aviatiei a trimis un elicopter dotat cu reflectoare şi camere de termoviziune pentru a ajuta la găsirea copilei.

Din fericire cazul a avut un deznodământ fericit. Ana Maria a fost găsită în viaţă, fără probleme de sănătate. Era la un kilometru distanţă de casă, pe malul râului Teleajen, murdară de noroi, însoţită de unul dintre câinii familiei.

Eroul care a găsit copila se numeşte Ref şi este unul dintre câinii speciali de la IJP Prahova. Antrenorul său se numeşte Valentin Arsene, are 39 de ani şi este unul dintre cei mai talentaţi dresori de câini de la IJP Prahova.

Şi încă un amănunt, care pe mine m-a întristat...În ghiozdănelul micuţei, aflat lângă lucruşoarele strânse de aşa zisa mama, poliţiştii au găsit o striclă cu...ţuică...Fără cuvinte!

Important este că Ana Maria a fost găsită la timp, iar acum este sub supravegherea medicilor de la Spitalul de Pediatrie Ploieşti, unde a ajuns cu o uşoară hipotermie!