Hipodromul Ploieşti a găzduit o întâlnire în cadrul căreia s-a discutat pe tema posibilităţii organizării curselor de galop pe pista de iarbă din incinta complexului.

Viceprimarul Ploieştiului, Cristian Ganea, împreună cu consilierul directorului CSM Ploieşti, Lucian Rădulescu, şeful Complexului Hipodrom, Claudiu Coman, consilierul local Robert Vîscan şi alţi reprezentanţi ai hipodromului au avut o discuţie de circa o oră cu preşedintele Asociaţiei Române a Calului Arab de Curse, Guillaume Fillet, stabilindu-se primele repere în perspectiva desfăşurării unor curse de galop la Ploieşti.

Bun cunoscător al acestui gen de întreceri, totodată proprietar de cai ce participă în competiţii de galop, Guillaume Fillet a expus condiţiile în care deţinătorii de cai pur-sânge arab ar fi dispuşi să vină pe Hipodromul Ploieşti, cel mai probabil începând din primăvara anului viitor.

După ce a fost vizionată şi pista de iarbă, pe care oaspetele a apreciat-o ca fiind la standarde acceptabile în acest moment, s-a convenit ca Guillaume Fillet să studieze posibilitatea ca, în această toamnă, să aibă loc o cursă demonstrativă de galop, urmând ca, de anul viitor, să fie găzduite şi curse oficiale, la început în cadrul reuniunilor în care se desfăşoară şi curse de trap.

S-a stabilit ca, săptămâna viitoare, să aibă loc o nouă întâlnire pentru stabilirea concretă a paşilor ce vor fi urmaţi pentru organizarea curselor oficiale de galop pe Hipodromul Ploieşti.