Bucureşteanul Alexandru Rusu, care în data februarie şi-a înjunghiat de mai multe ori iubita pe motiv că femeia şi prietenele ei au refuzat să întreţină relaţii sexuale cu el, a fost condamnat la 20 de ani şi opt luni de închisoare.

Bărbatul nu este la prina condamnare, el fiind anterior încarcerat pentru proxenetism.


Magistraţii Tribunalului Prahova l-au condamnat, miercuri, la 20 de ani de închisoare penru omor şi la doi ani de închisoare pentru loviri sau alte violenţe pe ploieşteanul care şi-a ucis cu mai multe lovituri de cuţit concubina şi l-a rănit pe fiul acesteia, în vârstă de 11 ani, care a sărit să-şi apere mama. În final, judecătorii au aplicat pedeapsa de 20 de ani şi opt luni de detenţie. În plus, bărbatul trebuie să plătească rudelor femeii 5000 de euro cheltuieli de înmormîntare, fiecăruia dintre cei doi fii a acesteia 50.000 de euro daune morale şi 5.000 de lei cheltuieli judiciare.

Sentinţa poate fi contestată, nefiind definitivă.

Alexandru Ştefan Rusu a fost trimis în judecată pentru că şi-a ucis cu mai multe lovituri de cuţit iubita, pe Mariana, pe motiv că ea şi prietenele acesteia nu au vrut să întreţină relaţii sexuale cu el. Unul dintre cei doi fii ai femeii de 36 de ani, care se afla în casă şi a încercat să-şi apere mama, a fost rănit, fiind înjunghiat în umăr. Crima a avut loc în cartierul Mihai Bravu, iar imediat după comiterea faptei, Rusu a fugit, predându-se autorităţilor a doua zi.