În această dimineaţă, în prezenţa viceprimarului Ploieştiului, Cristian Ganea, a directorului adjunct al CSM Ploieşti, Decu Crângaşu, şi a reprezentanţilor firmei SOF Expert Project, a avut loc recepţia lucrărilor de la Bazinul Vega. Începute la sfârşitul lunii mai şi având o valoare de circa 440.000 lei, operaţiunile care redau bazinul ploieştenilor au vizat în principal tavanul, din care în luna noiembrie a anului trecut s-au desprins bucăţi ce au pus în pericol integritatea înotătorilor.

Lucrările efectuate de firma SOF Expert Project au fost: decopertarea tencuielii tavanului; tratarea armăturilor cu un strat rezistent la umiditate; refacerea grinzilor cu o tencuială de mortar osmotic (rezistent la apă); vopsirea cu lavabil cauciucat, special pentru astfel de incinte, cu umiditate mare; curăţarea şi vopsirea structurii metalice de la nivelul tavanului. În afara lucrărilor menţionate în caietul de sarcini, firma angajată a înlocuit circa 25 de metri din ţeava de alimentare cu apă şi a făcut o serie de reparaţii la acoperiş.



În perspectivă, se doreşte achiziţionarea unei instalaţii de dezumidificare, absolut necesară la un bazin de înot.

Viceprimarul Cristian Ganea a declarat: „Lucrările s-au finalizat din punctul de vedere al constructorului, dar cel mai important lucru este că va trebui să achiziţionăm dezumudificatoare, pentru a nu se mai întâmpla ce se întâmplă din 1968 încoace. Degeaba vopseşti, repari, dacă aburul corodează în continuare. Se va face un studiu specializat din acest punct de vedere, după care se vor achiziţiona aceste dezumidificatoare. Din ce am discutat cu administratorul bazinului, pot să vă spun că bazinul va fi redat publicului undeva la sfârşitul lunii septembrie, începutul lunii octombrie. Timp de trei săptămâni va trebui să se igienizeze, să se trateze apa, să se încălzească, operaţiuni care nu se pot face de pe o zi pe alta. Aceasta este procedura şi nu ţine de noi”.

Bazinul Vega a fost închis la mijlocul lunii decembrie 2016.