Vicepremierul Graţiela Gavrilescu, ministru al Mediului, a venit la Ploieşti pentru a discuta cu autorităţile locale şi judeţene despre principalele probleme de mediu din municipiu şi din Prahova.

Ploieşteanca Gavrilescu a anunţat mai multe măsuri menite să reducă problemele legate de poluarea aerului. Vicepremierul a explicat că se încearcă  îmbunătăţirea sistemul de monitorizare a calităţii aerului din judeţ şi  îşi doreşte rafinăriile să îşi instaleze sisteme proprii, pentru stabilirea emisiilor nocive şi a mirosurilor generate.

Graţiela Gavrilescu a anunţat şi un program-pilot, care va fi lansat la Ploieşti, din fonduri europene, în speranţa reducerii problemelor cu ajutorul... prognozelor meteo.

În acelaşi timp, i-a recomandat primarului Adrian Dobre să acceseze fondurile europene de pe Axa 4, axă destinată reducerii emisiilor poluante în marile oraşe.

"Aveţi la dispoziţie 30 de milioane de euro pentru a cumpăra tramvaie noi. Depuneţi proiectele şi rezolvaţi una dintre probleme", a spus Graţiela Gavrilescu.

Primarul Adrian Dobre a ascultat-o...absent şi nu a dat semne că ar fi înţeles recomandarea ministrului Mediului. I-a vorbit acesteia despre problemele legate de mirosurile neplăcute emise de rafinăriile din Ploieşti şi nu a spus niciun cuvânt despre tramvaie sau alte mijloace de transport nepoluante....Semn că problema nu îl interesează!

Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a mai anunţat că săptămâna viitoare va avea o întâlnire cu reprezentanţii rafinăriilor din Ploieşti şi din vecinătatea oraşului, cărora le va propune un parteneriat prin care aceşti agenţi economici să se doteze, din resurse proprii, cu instalaţii pentru monitorizarea emisiilor nocive şi a mirosurilor.