Din 1147 de kilometri de drumuri judeţene, 922 de kilometri intra în programul de deszăpezire, restul fiind drumuri considerate închise în perioada rece.

Firmele care asigură activitatea de deszăpezire trebuie să asigure în total 150 de utilaje precum freze, autogredere, încărcătoare, utilaje cu lamă şi sărăriţe.

„Prestatorii vor trebui să acţioneze din proprie iniţiativă ori de câte ori este nevoie sau la solicitarea administratorului drumului ori a Poliţiei Rutiere. În contract nu sunt specificaţii legate de grosimea stratul de zăpadă. De regulă se intervine după încetarea ninsorii şi a viscolului, dar evident se vor face patrulări pe aceste rute. În cazuri de ninsori grele, se poate dispune închiderea unor segmente de drum“, ne-a declarat Fabioara Ionescu, administrator public al judeţului.

Prahova a fost împărţită pe 8 sectoare iar fiecare zonă a fost adjudecată separat. Cele patru firme câştigătoare sunt SC Coni SRL cu sectoarele 1 şi 5, SC Cast SRL cu sectorul 2, Star T&D pe sectoarele 3,4 şi 6, SC Matero Ama SRL cu 7 şi 8.

Valoarea totală a contractului se ridică la suma de 8,9 milioane de lei. Consiliul Judeţean dispune de rezerve financiare şi pentru situaţii neprevăzute. Materialele antiderapante intră în sarcina prestatorilor până acum fiind stocate 20% din materiale dintr-un necesar de 60.000 de tone de nisip şi 10.000 de tone de sare. Sudul judeţului se pare că pune cele mai mari probleme legate de blocarea drumurilor, de fenomenul de troienire, din cauza planeităţii. În schimb, în zonele de munte şi de deal, sunt probleme legate de polei, temperaturile scăzute, curbele de nivel, drumurile în pantă şi nivelul scăzut al expunerii solare.

Deocamdată licitaţia se află în perioada de contestaţii, pe o durată de 10 zile. Contractul este valabil pentru perioada 15 noiembrie-15 martie.