Poliţiştii prahoveni vor fi la datorie pentru ca întreaga comunitate să se bucure în linişte şi siguranţă de minivacanţa de Sfânta Maria.

Peste 300 de poliţişti vor fi, zinic, în stradă şi vor acţiona pentru prevenirea evenimentelor neplăcute, protejarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, precum şi salvarea de vieţi.

Astfel, în perioada 11 – 15 august a.c., peste 300 de poliţişti acţionează, zilnic, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi în cadrul dispozitivelor suplimentare instituite în zona lăcaşurilor de cult sau de desfăşurare a manifestărilor publice.

Pentru fluidizarea traficului rutier şi prevenirea accidentelor rutiere, poliţiştii de circulaţie, sprijiniţi de cei de la ordine publică, vor dirija traficul pe arterele rutiere din judeţ şi vor utiliza aparate radar montate pe autospecialele de poliţie, cât şi radarul mobil TruCam.

De asemenea, în situaţia în care sunteţi în tranzitarea judeţului şi nu aveţi puncte de destinaţie pe Valea Prahovei, vă recomandăm, ca rută alternativă, DN 1 A: Ploieşti – Vălenii de Munte – Cheia – Săcele - Braşov.

Pentru a vă bucura timpul liber şi sărbătoarea religioasă, poliţiştii vă recomandă:

În zonele aglomerate din pieţe, gări, autogări, magazine, lăcaşe de cult fiţi foarte atenţi cu banii şi obiectele personale!

Nu purtaţi portmoneul în buzunarele exterioare ale hainelor, în sacoşă sau la vedere!

Nu păstraţi în acelaşi loc banii, actele personale şi cheile apartamentului!

În aglomeraţie, dacă vă simţiţi bruscaţi, controlaţi-vă geanta sau portmoneul chiar în acel moment!

În caz de nevoie sau dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale, apelaţi cu încredere la cel mai apropiat poliţist ori sunaţi la 112 - Apelul Unic de Urgenţă!

Recomandări pentru conducătorii auto:

Circulaţi cu viteză adaptată condiţiilor din trafic, în special când se circulă în coloană şi nu uitaţi de politeţea rutieră. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, în mers, măriţi distanţa dintre vehicule.

Conduceţi prudent, fără bruscarea comenzilor autoturismului, asiguraţi-vă temeinic înainte de efectuarea fiecărei manevre şi evitaţi depăşirile care, în condiţii de vizibilitate redusă, se dovedesc extrem de periculoase.

Respectaţi regimului legal de viteză! Poliţiştii rutieri reamintesc că viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România.

Conducătorii auto începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere.

Pietonilor le recomandăm să traverseze drumul numai după ce sunt siguri că o pot face în siguranţă. Este recomandat să evite folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă.