Poliţiştii din Prahova, cu sprijinul celor de la Direcţia Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române, au efectuat 5 percheziţii domiciliare, la persoane bănuite de şantaj şi cămătărie./10 persoane au fost aduse la audieri. 5 autoturisme au fost ridicate în vederea cercetărilor şi cinci persoane au fost reţinute, urmând a fi prezentate judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă

La data de  26 iulie a.c., poliţişti de la Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova au efectuat 5 percheziţii domiciliare, la persoane bănuite de şantaj şi cămătărie. Două descinderi au vut loc în municipiul Ploieşti, iar alte trei în oraşul Plopeni, din judeţul Prahova.

Din cercetări a reieşit că, în cursul acestui an, persoanele în cauză ar fi împrumutat bani cu dobândă unui număr de 7 persoane vătămate, pentru recuperarea acestora făcând uz de ameninţări cu acte de violenţă. Dobânzile impuse ajungeau până la 150% din suma împrumutată

10 persoane au fost aduse la sediu pentru audieri, anchetatorii urmând a dispune măsuri legale în consecinţă.

De la locaţiile unde au avut loc percheziţiile, poliţiştii au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, 5 autoturisme, telefoane mbile, înscrisuri, precum şi suma de 10.000 de lei.

Percheziţiile au fost desfăşurate cu suportul Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române. 

La activităţi au participat luptători de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale Prahova, precum şi jandarmi din cadrul Grupării Mobile ”Matei Basarab” Ploieşti.