Mai multe zone din staţiunea prahoveană Sinaia au fost inundate, luni după-amiază, în urma unei ploi torenţiale, pompierii fiind solicitaţi să intervină pentru evacuarea apei de pe carosabil, care în unele zone are aproape jumătate de metru.

Potrivit datelor furnizate de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, pompierii au intervenit, luni după-amiază, pe strada Cumpătu, din staţiunea prahoveană Sinaia, unde apa are aproape jumătate de metru în unele zone.

De asemenea, pompierii prahoveni intervin la Şcoala George Enescu din Sinaia pentru evacuarea apei care a inundat camera centralei termice.

Sinaia nu este singura localitate de pe Valea Prahovei afectată de inundaţii produse în urma ploii abundente.

Astfel, echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova au intervenit si la Azuga, unde pompierii intervin pentru evacuarea aopei din două gospodării, la acţiune particiând şi Serviciul Voluntar al Primăriei din localitate.

Circulaţia rutieră pe Valea Prahovei, pe DN1, se desfăşoară cu dificultate, luni după-amiază, în zona localităţilor Azuga, Buşteni şi Sinaia, din cauza unei ploi torenţiale, precizează Centrul Infotrafic al Poliţiei Române.

Sursa citată informează că luni, la ora 15.10, plouă torenţial pe DN1, în zona localităţilor Azuga, Buşteni şi Sinaia, iar valorile de trafic sunt crescute în ambele sensuri.

Potrivit aceleiaşi surse, din cauza ploii torenţiale, traficul rutier se desfăşoară cu dificultate, însă fluent.

aPoliţiştii rutieri îi sfătuiesc pe conducătorii auto să-şi sporească atenţia şi le reamintesc să circule cu o viteză care să nu depăşească 30 de km/h în localităţi şi 50 de km/h în afara acestora, atunci când, în condiţii de ploaie torenţială, vizibilitatea scade sub 100 de metri.