"Încercăm să mai localizăm surse, fonduri prin care să creştem capacitatea de intervenţie. Mai este încă mult de făcut, nu putem spune că în ultimii trei ani totul s-a transformat radical. Domeniul inundaţii s-a transformat prin dotarea pe care o avem", a afirmat Arafat, şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Anunţul a fost făcut cu ocazia conferinţei de închidere a proiectului "Răspunsul eficient salvează vieţi II", care a constat în achiziţionarea de echipamente şi mijloace tehnice de intervenţie noi, performante, de ultimă generaţie pentru a asigura o gestionare eficientă a situaţiilor de urgenţă.

Au fost achiziţionate autospeciale cu echipament specific pentru transportul scafandrilor la intervenţie — 11, motopompe remorcabile de mare capacitate — 20, autopompe cisternă de mare capacitate (5.000 şi 9.000 litri) — 30, ambarcaţiuni de salvare din aluminiu — 13, autocamioane pentru transportul materialelor la intervenţie — 50, autospeciale transport efective pentru intervenţie (16+1 locuri) — 52 şi compresoare pentru încărcarea buteliilor de la aparatele de respirat — 31 de bucăţi.

Dintre acestea în Prahova va ajunge o autospecială pentru intervenţia la înălţime până la 43 de metri, la clădiri înalte şi foarte înalte.

De asemenea, ISU Prahova primeşte “la pachet” şi trei seturi complete de echipament de protecţie.

Conform programului, toate unităţile de pompieri din ţară vor fi dotate, până la jumătatea anului viitor, cu noi autospeciale cu echipamente moderne.