Peste 40 de autotrenuri sunt blocate, vineri după-amiază, pe DN 1 A, la graniţa dintre judeţele Prahova şi Braşov, după ce un TIR a derapat şi a rămas blocat pe şosea, drumul fiind acoperit cu zăpadă. Jandarmii le-au dus şoferilor apă şi le-au cumpărat celor care au dorit ţigări şi alte bunuri, scrie News.ro

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Prahova, Raluca Brezeanu, traficul rutier pentru TIR-uri este blocat pe DN 1 A, la graniţa dintre judeţele Prahova şi Braşov, după ce un autotren a derapat şi a rămas pe carosabil. TIR-ul care a derapat era încărcat cu mărfuri nealimentare.

La ora transmiterii acestei ştiri, drumul este deschis doar pe un sens şi este posibilă doar circulaţia autoturismelor.

În condiţiile în care DN 1 A este singura cale de acces a TIR-urilor către Braşov, întrucât în cursul săptămânii pe timp de zi şi în weekend acestea nu au acces pe DN 1, pe Valea Prahovei, zeci de autotrenuri sunt blocate pe acest tronson, începând cu ora 10.00.

Potrivit datelor furnizate de jandarmii prahoveni, peste 40 de TIR-uri sunt blocate pe DN 1 A, iar jandarmii montani le-au dus şoferilor apă de a o fabrică din zonă, iar şoferii care vrut să-şi cumpere mâncare sau ţigări, dar nu şi-au putut părăsi autotrenurile, le-au dat jandarmilor bani iar aceştia au mers şi le-au cumpărat cele necesare.