Sabia lui Damocles atârnă de câteva zile deasupra ploieştenilor. Sindicaliştii TCE ameninţă că vor opri transportul public în oraş, iar conducerea municipalităţii nu oferă o soluţie concretă pentru rezolvarea problemelor sindicaliştilor.

Mai mult, edilul Adrian Dobre încearcă să arunce pisica în ograda consilierilor locali, pasând proiecte la limita legalităţii pe masa aleşilor în speranţa că aceştia se sperie şi cedează presiunilor sindicaliştilor.

Şi ar fi putut fi adevărat pentru că nu prea ai cum să te simţi confortabil cu vreo 200 de oameni urlând în faţa Palatului Administrativ şi alţi vreo 30 (majoritatea lideri de sindicat) făcând scandal în sala de şedinţă.

Nemulţumiţi că proiectul prin care se alocau fonduri către TCE a fost amânat, sindicaliştii au început să vocifereze, ameninţând că vor opri transportul public în Ploieşti.

După  un schimb de replici între aleşi şi sindicalişti, Ion Mişcă, liderul de sindicat a fost lăsat să explice situaţia în care se află societatea comercială.

A fost ajutat cu date exacte şi de Alexandri Nicolae, directorul interimar al TCE.

După mai multe discuţii, reprezentanţii TCE au solicitat ca municipalitatea să achite, ca şi în anii trecuţi, diferenţa dintre venituri şi cheltuieli, motivând că gratuităţile acordate de Primărie au dezechilibrat total bugetul societăţii comerciale.

Interesant este că aceeaşi documentaţie depusă an de an de TCE pentru primirea banilor de la Primărie, a fost considerată ilegală de Nicoleta Crăciunoiu, directorul economic al municipalităţii.

Aceeaşi doamnă care a reuşit să distrugă CSM Ploieşti. "Doamna de fier" a Primărie Ploieşti consideră acum că documentaţia primită de la TCE nu este corectă, deşi de ani de zile virează fondurile către socitetate pe baza aceloraşi documente...

Deocamndată, problema TCE va fi dezbătută, din nou, luni dimineaţă de către aleşii locali, într-o şedinţă extraordinară.

Un singur lucru este cert: sindicaliştii din TCE sunt decişi ca intre în grevă generală, dacă municipalitatea nu va găsi soluţii corecte şi legale pentru salvarea societăţii comerciale de la faliment.


PS    Foarte puţină lume ştie că în timp ce să bătea pentru drepturile angajaţilor TCE, liderul de sindicat Ion Mişcă trăia o adevărată dramă. Soţia preşedintelui de sindicat a decedat chiar în timpul şedinţei de Consiliu Local.

Redacţia Jurnalului Prahovean transmite sincere condoleanţe familiei îndoliate!