Angajaţii de la Agenţiile de Protecţia Mediului din ţară protestează, marţi, timp de două ore, nemulţumiţi de salarii, ei susţinând că veniturile nu le-au mai fost modificate din anul 2009, iar din această cauză ”personalul migrează către alte instituţii mai bine remunerate”. Sindicaliştii solicită politicienilor adoptarea de măsuri urgente pentru eliminarea discriminărilor salariale faţă de alţi funcţionari publici, care au primit creşteri salariale substanţiale în ultimii ani.
Preşedintele Federaţiei Sindicatelor Unite din Mediu, Ciprian Şoavă, arată, într-un comunicat de presă, că angajaţii din domeniul protecţiei mediului sunt remuneraţi în prezent conform celei mai mici grile de salarizare din întregul sistem bugetar, ei protestând marţi, între orele 10.00 şi 12.00 în faţa Agenţiilor de Protecţia Mediului.
”În perioada 2009-2015, salariile personalului Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului, Agenţiilor Judeţene pentru Protecţia Mediului, care sunt în număr de 1.934 de angajaţi, nu au mai fost modificate”, se precizează în documentul citat.
Sindicaliştii solicită ”decidenţilor politici” adoptarea de măsuri urgente pentru eliminarea discriminărilor salariale faţă de alţi funcţionari publici, care au primit creşteri salariale substanţiale în ultimii ani.
”Solicităm luarea unor măsuri în regim de urgenţă pentru a nu intra în colaps sistemul pentru protecţia mediului, prin susţinerea în Guvern/ Ministerul Mediului a majorării salariilor noastre, astfel încât cuantumul acestora să fie adus la nivelul celor din aceeaşi familie ocupaţională–administraţie/instituţie teritorială, respectând astfel conţinutul deciziei CCR nr.794/2016”, se mai arată în comunicat.
Din cauza acestei situaţii, în domeniul protecţiei mediului se reduce constant numărul de angajaţi calificaţi, în condiţiile în care unii dintre noii angajaţi pleacă după o săptămâna sau o zi de muncă din cauza volumului mare de muncă şi a salariului mic. Ca urmare a lipsei personalului calificat care să poată gestiona problemele din domeniul protecţiei mediului, nu se mai găsesc soluţii pentru accesarea fondurilor europene sau evitarea procedurilor de infringement.
De asemenea, sindicaliştii susţin că, în aceste condiţii, personalul din domeniul protecţiei mediului “migrează” către alte instituţii mai bine remunerate.
”În situaţia în care nu se vor soluţiona favorabil revendicările angajaţilor din sistemul pentru protecţia mediului se va ajunge la diminuarea ratei de absorţie a fondurilor europene, imposibilitatea funcţionării sistemului pentru protecţia mediului, sistarea emiterii actelor de reglementare necesare accesării fondurilor europene (autostrăzi drumuri expres, modernizare/reabilitare de drumuri naţionale/judeţene, sisteme de management integrat al deşeurilor, sisteme de canalizare, parcuri industriale, conducte de transport gaze naturale, linii electrice aeriene, planurile pentru prevenirea, protecţia şi diminuarea efectelor inundaţiilor pentru fiecare bazin hidrografic în parte, reabilitare linii cai ferate de călători şi de marfă, cariere, planuri de management, parcuri eoliene, strategii, etc.), neîndeplinirea obligaţiilor stabilite prin Tratatul de aderare a României la Uniunea Europeană”, se mai arată în comunicatul citat, precizându-se, de asemenea, că ”nerespectarea termenelor de raportare de către România, în calitate de stat membru UE, poate genera riscul declanşării procedurii de infringement, situaţii care vor determina costuri mult mai mari din partea statului decât costurile generate de o creştere salarială pentru 1.934 de salariaţi”.
Angajaţii din sistemul pentru protecţia mediului spun că, dacă revendicările lor nu vor fi soluţionate, vor declanşa conflictul colectiv de muncă, urmând să întrerupă activitatea pe timp nelimitat.
Angajaţii de la Agenţiile de Protecţia Mediului din ţară protestează faţă de salarii
14 martie 2017
(59 vizualizări)
Din aceeaşi categorie:
300 de poliţişti prahoveni la datorie şi de Crăciun
(23 decembrie 2017)
446 vizualizări
DSP interzice consumul de apă de la robinet în Ploieşti!
(10 februarie 2019)
273 vizualizări
Gratuitatea transportului în Ploieşti, pe masa Consiliului Local
(7 martie 2014 - Alex POLICALĂ)
631 vizualizări
George Botez : Mulţumesc conducerii PNL Prahova !
(6 februarie 2020 - Virgil MĂGUREANU)
1122 vizualizări
Un bărbat decedat a fost găsit în toaleta magazinului AFI Palace Ploieşti
(21 noiembrie 2016)
159 vizualizări
56 de primării din Prahova lăsate în sărăcie de noul Cod Fiscal
(29 ianuarie 2015 - Cristina IANCU)
309 vizualizări
Contract semnat pentru reabilitarea unui segment din traseul 101 de tramvai
(14 martie 2014 - Alex POLICALĂ)
174 vizualizări
ATENŢIE! Se lucrează în intersecţia Şoseaua Vestului cu strada Gheorghe Grigore Cantacuzino.
(18 martie 2016)
463 vizualizări
Anchetă a Colegiului Medicilor la Spitalul de Pediatrie
(1 august 2013)
281 vizualizări
"Vă place Haydn" la Filarmonica Paul Constantinescu din Ploieşti
(29 martie 2016)
79 vizualizări
Urs lovit de o maşină în Buşteni. Animalul a fugit în pădure
(17 iulie 2017)
495 vizualizări
Nicoleta Crăciunoiu îl face knok-ut pe primarul Dobre! Decizia edilului liberal de a o înlătura din funcţie pe directoarea Economică, anulată de Instanţă!
(24 septembrie 2019)
474 vizualizări
Incepand cu data de 11.02.2019, se repun in circulatie trei trasee TCE
(7 februarie 2019)
65 vizualizări
Acţiunea TISPOL de control la nivel european al transporturilor de marfă şi persoane în plină desfăşurare.
(25 iulie 2019)
73 vizualizări
Ploieştiul şi-ar putea recăpăta frumuseţea interbelică
(26 august 2013 - Alex POLICALĂ)
1255 vizualizări
Fiul directorului cotidianului Telegrama tâlhărit şi ameninţat în plină stradă !
(27 februarie 2014)
164 vizualizări
Untul de arahide si glicemia
Untul de arahide poate controla glicemia si apetitul, conform unui studiu recent. Un
Untul de arahide poate controla glicemia si apetitul, conform unui studiu recent. Un
Impactul Inteligenței Artificiale în industria cazinourilor online
În ultimii ani, industria cazinourilor online a evoluat semnificativ, iar una dintre
În ultimii ani, industria cazinourilor online a evoluat semnificativ, iar una dintre
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!
A luat foc internetul, au navalit deontologii, au explodat opiniile. Cazul Gheboasa, la mare concurenta cu fata ucisa in Mangalia care avea initial 12 ani si fusese violata, iar apoi 18 si ucisa de colega de camera In fapt, un produs al gradului de cultura aferent unor concetateni, domnul cu pricina a fost lasat sa evolueze intr-o siluire a...
Conflictele dintre Roberta Anastase şi Andrei Volosevici sunt vechi. Certurile dintre ei durează mult şi foarte greu vreun cunoscut reuşeşte să îi facă să comunice din nou. Rezultatul alegerilor interne de la PNL Ploieşti este încă o dovadă a faptului că liberalii au dorit să îi dea o lecţie lui Volosevici, arâtându-i voalat că nu este pe...
Prin 1951 Brâncusi a dorit să lase mostenire României 200 de lucrări si atelierul său parizian. Statul român a respins oferta. A fost o sedinţă si s-a decis că Brâncusi nu poate fi considerat un creator în sculptură pentru că "speculează prin mijloace bizare gusturile morbide ale societăţii burgheze". Cei care au hotărât asta au fost...
„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024
EURO = 4.9705 RON
USD = 4.6276 RON
GBP = 5.8148 RON
Top articole