Meteorologii au emis o avertizare cod galben de ninsori pentru nordul şi centrul ţării şi pentru zonele de munte, precum şi de vânt şi precipitaţii mixte în vest, sud şi est, fiind posibil să se producă polei. Avertizarea va intra în vigoare de joi după-amiază şi va fi valabillă până în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Aria ninsorilor va cuprinde treptat toate zonele de munte, precum şi regiunile nordice şi centrale. În nordul Carpaţilor Orientali şi în Munţii Apuseni, cantităţile de precipitaţii vor depăşi local 20 - 25 de litri pe metru pătrat, iar stratul de zăpadă nou depus va fi consistent. 

Vântul va avea intensificări temporare, cu viteze la rafală de 50 - 60 de kilometri pe oră şi, mai ales în zona montană înaltă, peste 65 - 75 de kilometri pe oră, viscolind ninsoarea şi reducând semnificativ vizibilitatea.

De vineri dimineaţă până în noaptea de vineri spre sâmbătă va intra sub avertizare cod galben toată ţara.

Vântul va avea intensificări în Crişana, Banat, Oltenia şi Muntenia, iar în seara zilei de vineri şi în prima jumătate a nopţii de vineri spre sâmbătă, mai ales în Dobrogea şi în sudul şi centrul Moldovei. Rafalele vor depăşi 55 - 65 de kilometri pe oră şi pe arii restrânse 70 - 75 de kilometri pe oră. Local, în aceste regiuni se vor semnala precipitaţii mixte care vor favoriza formarea poleiului.

În nordul şi centrul ţării, dar mai ales în zonele de munte, va continua să ningă însemnat cantitativ, iar vântul va avea intensificări susţinute, viscolind şi troienind zăpada.

În zona înaltă a Carpaţii Meridionali, vântul va sufla tare, cu peste 90 - 100 de kilometri pe oră, viscolind puternic şi troienind zăpada, iar vizibilitatea se va reduce sub 50 de metri.