În urmă cu cinci-şase luni, liberalii plângeau de mila ploieştenilor, vorbind despre un presupus faliment al administraţiei locale. Au trecut alegerile, iar falimentul a dispărut din peisaj, semn că a fost doar o temă de campanie electorală.

Acum, însă, primarul Adrian Dobre îşi trece în contul "realizărilor" măreţe o gaură de 17 milioane de lei, gaură rezultată din proiectele europene nefinalizate până la 31 octombrie 2016.

Preocupat de comunicarea pe reţelele de socializare şi de emiterea unor comunicate de presă pline de acuzaţii, liberalul Dobre a uitat că trebuie să se preocupe şi de finalizarea proiectelor europene.

Aşa se face că Ploieştiul va pierde finanţarea pentru două proiecte finanţate din fonduri europene: Centrul de Excelenţă în Afaceri şi Căminul de bătrâni.

 Reprezentanţii Autorităţii de Management POR (Programul Operaţional Regional) de la Agenţia de Dezvoltare Regională Sud-Muntenia au mers să verifice cele două obiective care aveau termen de finalizare 31 octombrie 2016.

Conform regulilor, cele două proiecte trebuiau finalizate total (inclusiv plăţile facturilor către constructori). Din păcate, reprezentanţii administraţiei locale au dovedit inconştienţă şi neprofesionalism şi nu au făcut plătile la timp, iar întârzierea va duce la pierderea a aproximativ 17 milioane de lei. (patru milioane de lei - căminul de bătrâni şi 13 milioane Centru de Excelenţă)

Din păcate, municipalitatea va fi nevoită să returneze integral finanţarea primită de la Uniunea Europeană şi suntem curioşi cine va răspunde pentru gaura de 17 milioane de lei din visteria Ploieştiului.