120 de pompieri prahoveni donează sânge în cadrul Campaniei "Salvatorii donează pentru viaţă", în condiţiile în care tot mai puţini donatori vin la Centrul de Transfuzii Sanguine din Prahova, transmite corespondentul MEDIAFAX.

40 de angajaţi ai ISU Prahova au donat în prima zi a campaniei la Centrul de Transfuzii Sanguine Ploieşti. Toţi au venit din timpul lor liber.

"Pompierii militari prahoveni s-au alăturat campaniei naţionale de solidaritate “Salvatorii donează pentru viaţă”. Este momentul ca încă o dată să demonstrăm că suntem alături de semenii noştri cât şi de persoanele aflate la nevoie. Aproximativ 40 de pompieri donează sânge în cursul zilei de astăzi. Campania continua însă şi săptămâna viitoare", a declarat Raluca Vasiloae, purtător de cuvânt ISU Prahova

Florin Piţoiu este unul dintre pompierii care au donat sânge şi pentru victimele de la Colectiv. Este paramedic de 3 ani şi este donator de câte ori poate pe parcursul unui an.

"Asta ne este meseria. Să încercăm să salvăm vieţi pe cât putem. Astăzi am venit în cadrul unei campanii să salvăm vieţi şi în timpul liber. Venim chiar şi de patru ori pe an să salvăm vieţi în cadrul campaniilor sau în afara lor. Sunt şi în baza de date pentru donare de celule stem. Am donat sânge şi pentru victimele din Colectiv, imediat după eveniment, atunci eram chiar de serviciu. A fost ceva care nu s-a mai petrecut nicioadată, o asemenea tragedie şi cu un impact atât de mare asupra tuturor", a spus paramedicul Florin Piţoiu.