Noul corp de clădire va fi ridicat în apropierea Spitalului Judeţean şi va avea o capacitate de 400 de paturi. În clădire vor funcţiona secţii de medicină internă I, diabet şi boli metabolice, neurologie, gastroenterologie, nefrologie. De asemena, va exista o secţie de pediatrie şi una specială pentru boli infecţioase copii.

Se au în vedere şi relocarea secţiilor chirurgicale exterioare şi aducerea în aceeaşi locaţie a blocului operator şi a secţiei ATI pentru toate specialităţile chirurgicale.

În total, blocul operator ar trebui să aibă 23 de săli şi 45 de paturi la ATI. Ar urma să fie relocate patru săli de operaţie de la secţia urologie, două de la ORL, două de la Oftalmologie şi două săli de operaţie BMF.

Proiectul vizează şi reabilitarea actualei clădiri principale a Spitalului Judeţean, dar şi extinderea Unităţii de Primiri Urgenţe.

Extinderea Spitalului Judeţean este considerată o necesitate, având în vedere numărul mare de persoane care beneficiază de asistenţă medicală în unităţile acestuia.