O asistentă de la un cabinet medical de la o policlinică din Ploieşti a murit, vineri, după ce i s-a făcut rău în unitatea medicală şi a fost preluată de o ambulanţă şi dusă la spital, fără să mai poată fi însă salvată. Poliţia şi Inspectoratul Teritorial de Muncă au deschis anchete în acest caz.

Potrivit unor surse din Poliţia Prahova, femeia, în vârstă de 63 de ani, lucra ca asistent medical la un cabinet medical individual din Policlinica ”Cina” din Ploieşti.

Vineri, asistenta, al cărei program începea în mod normal la ora 14.00, a mers la cabinet încă de dimineaţă. La ora 8.30 femeii i s-a făcut rău, iar o ambulanţă chemată la faţa locului a transportat-o la spital, însă nu a mai putut fi salvată.

Asistenta era cunoscută cu probleme cardiace.

Poliţia Prahova a deschis dosar pentru ucidere din culpă iar inspectorii ITM, sesizaţi cu privire la acest caz, fac şi ei verificări. Deocamdată nu se ştie de ce asistenta venise la cabinet cu câteva ore mai devreme de începerea programului. 

La începutul lunii octombrie, o asistentă în vârstă de 30 de ani de la Spitalul de Pediatrie Sibiu a decedat la scurt timp după ieşirea din tură. Femeia se simţea rău de mai multe zile, dar a declarat cunoscuţilor şi mamelor internate în spital că nu-şi poate lua liber pentru a se trata pentru că ar da peste cap tot graficul secţiei, având în vedere lipsa de personal.

Ulterior, în 16 octombrie, o femeie de 58 de ani, care lucra ca infirmieră în Compartimentul Diabet – Nutriţie al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu, a murit în timpul programului de lucru. Infirmiera era cunoscută cu afecţiuni cardiace, dar în unitatea medicală a fost deschisă o anchetă deoarece decesul femeii a survenit în timpul serviciului.

SURSA: news.ro