Deşi Uniunea Europeană pune la dispoziţie fonduri pentru achiziţionarea de autovehicule nepoluante, pentru transportul public în comun, prioritate având municipiile care în exerciţiun bugetar precedent au utilizat fonduri pentru modernizarea căii de rulare,  primarul Adrian Dobre se pregăteşte să cumpere mai multe autobuze cu ajutorul unui credit bancar.

Surse din interiorul TCE susţin că edilul a promis că va aduce autobuzele până la începutul lunii decembrie, semn că primarul Dobre încearcă să obţină voturi pentru PNL, chiar dacă împovărează bugetul municipalităţii.

Primarul şi-a propus să achiziţioneze 40 de autobuze Mercedes noi (400.000 de euro bucata) , iar achiziţia ar trebui să fie gata cel târziu la 1 decembrie. Plata ar urma să se facă printr-un credit contractat de TCE.

Goana edilului după vehicule este nejustificată, mai ales că DIGI Regio are pentru execuţia bugetară 2014-2020 fonduri alocate pentru programele de mobilitate urbană.

În plus, Comisia Europeană intenţionează să schimbe regulile de accesare a fondurilor europene.  Astfel, conform informaţiilor de la Bruxelles, primarii vor putea decide care sunt proiectele prioritare pentru finanţare din fonduri europene.

Poate că dacă primarul Adrian Dobre ar citi mai multe despre fondurile europene şi despre proiectele care pot fi finanţate cu ajutorul banilor UE, ar renunţa să mai împovăreze Ploieştiul doar pentru a obţine voturi pentru PNL.

Sau...oare îi e teamă că OLAF va mirosi afacerile de partid şi ar putea avea probleme?