"Protestez împreună cu grupul consilierilor PSD din Consiliul Local Ploieşti împotriva modului în care primarul Adrian Dobre tratează copiii ploieştenilor. În şedinţa operativă de astăzi, am constatat cu stupoare că proiectul privind acordarea de gratuitate pe transportul în comun pentru elevi şi studenţi nu există pe ordinea de zi", ne-a spus consilierul local George Botez.

"Am adus modelul de la Cluj, am pus toate actele la dispoziţia Executivului şi nu s-a întâmplat nimic. Când am întrebat reprezentantul Direcţiei Juridice ce s-a întâmplat cu proiectul, a răspuns că primarul Adrian Dobre i-a trasat alte sarcini şi nu a avut timp să se ocupe şi de acest proiect. Este bătaie de joc la adresa copiilor ploieştenilor care au început şcoala de trei săptămâni şi care aşteaptă această măsură de protecţie socială", ne-a mai declarat social democratul Botez.

"Grupul consilierilor PSD din Consiliul Local Ploieşti protestează împotriva tergiversării rezolvării acestui proiect important pentru ploieşteni.Primarul Dobre a găsit timp să facă lobby pentru acordarea Bazei Sportive Vega către o asociaţie privată, dar nu are timp pentru a pune pe ordinea de zi un proiect dorit de ploieşteni. Ne gândim, chiar, să boicotăm şedinţele Consiliului Local Ploieşti până în momentul în care proiectul privind gratuitatea se va regăsi pe ordinea de zi", a mai afirmat George Botez.

Vă reamintim că grupul consilierilor PSD şi ALDE din Consiliul Local Ploieşti au iniţiat încă din luna august un proiect prin care este acordat transport gratuit pentru elevii şi studenţii ploieşteni, precum şi pentru mămicile aflate în concediu de creştere a copilului în vârstă de până la doi ani. O măsură socială similară este în vigoare de mai bine de doi ani la Cluj, acolo unde primarul Emil Boc acordă transport gratuit pentru toţi elevii din municipiu.