În ziua în care echipa de baschet a CSM Ploieşti a fost retrasă din campionat, iar cea de handbal feminin nu s-a putut prezenta tot la un meci din campionatul naţional, presa apropiată primarului Adrian Dobre difuzează o ştire în premieră. La un festival dedicat în special copiilor, aflăm că vom avea două concerte ale unor trupe în vogă, trupe despre care umblă zvonul prin târg că cer onorarii de mii de euro.

Vorbim despre moldovenii de la Carla's Dreams şi despre titanii de la Holograf, care vor fi ...cireaşa de pe tortul festivalului ”Ploieşti - Magie, Feerie şi Poveşti”, un festival dedicat (cel puţin în ediţiile precedente) copiilor....

Suntem convinţi cu piesele cu tentă erotică ale moldovenilor sunt adecvate micuţilor care vor asista la piese de teatru ale Teatrului Ciufulici, Teatrului Tony Bulandra din Târgovişte, şi ale trupei Arlechino.

Dar nu vrem să discutăm despre muzica celor două trupe ci despre onorariile lor. Nu înţelegem de unde s-au găsit bani pentru plata celor de la Carla's Dream despre care presa mondenă susţine că, după incidentul de la Moscova, cer minim 7000 de euro pentru 40 de minute de show. În plus, moldovenii mai cer  bodyguarzi, locuri de parcare, whisky, paie lungi, la masa de protocol, pentru bautura din pahare sau serveţele, sucuri şi energizante.

Un concert al titanilor de la Holograf costă aproximativ 8000 de euro, aşa că un calcul simplu ne arată că Primăria condusă de Adrian Dobre va cheltui minim 15.000 de euro pentru un evenimentul din weekend.
 
"Cer public Direcţiei Economice din Primăria Ploieşti să ne comunice dacă a acordat viza economică pentru acest eveniment. În plus, aş vrea stiu care este firma care organizează evenimentul şi pe ce criterii au fost alese trupele. Ştiu că este vorba despre un festival pentru copii, cu piese de teatru şi statui vivante şi constat că vom avea două trupe de top într-un oraş în care tocmai ce cântăm prohodul sportului. Cum e posibil să nu găsim bani pentru echipele înscrise în campionatele naţionale, să ţinem oamenii neplătitţi de luni de zile, dar să găsim bani să chemăm trupe de top? Oare aceasta nu este o risipă a banului public?  ", ne-a declarat avocatul George Botez, consilier local PSD.