Ministrul de Interne, Radu Stroe, a înmânat drapelul de luptă Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.  Actul s-a desfăşurat în cadrul unei ceremonii oficiale în faţa sediului MAI (fostul Comitet Central al PCR) din Piaţa Revoluţiei.

Alături de ministrul Afacerilor Interne, la ceremonial au participat secretarii de stat în M.A.I., Constantin Cătălin Chiper şi Bogdan Tohăneanu, şeful Statului Major General al Armatei, generalul-locotenent Ştefan Dănilă, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, oficiali din cadrul M.A.I. şi reprezentanţi ai instituţiilor publice. Drapelul de luptă - simbol al onoarei, vitejiei şi gloriei militare, a fost acordat Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă prin Decretul Preşedintelui României. Semnificaţia drapelului evocă trecutul şi tradiţiile unităţii.

La final, militarii din cadru IGSU, prezenţi la ceremonie au defilat prin faţa oficlităţilor. Au fost prezenţi şi subofiţeri ai Şcolii de subofiţeri de pompieri şi protecţie civila Boldeşti, Prahova. Detaşamentul de defilare s-a încheiat cu un corp de pompieri în uniformă de epocă şi cu mai multe autospeciale de intervenţie la situaţii de urgenţă.