Blocarea facturilor către operatorul care asigura dezinsecţia şi deratizarea în Ploieşti creează discomfort tuturor ploieştenilor. Ţânţarii şi şobolanii s-au înmulţit, părinţii se plâng că parcurile au devenit nesigure pentru sănătatea copiilor lor. Curând, ar putea fi puşi în situaţia ca nici la şcoală să nu-şi ştie copiii în siguranţă. Blocarea dezinsencţiei şi a deratizării va obliga şcolile din Ploieşti să-şi deschidă porţile fără să poată asigura sănătatea elevilor.

PSD Ploieşti a tras încă un semnal de alarmă astăzi, cerându-i totodată primarului Dobre să-şi asume sarcinile şi responsabilitatea funcţiei pe care o deţine prin votul ploieştenilor.

“Ploieştiul nu este nici pe departe în faliment, aşa cum susţinea PNL în campania electorală. Se află însă într-un faliment administrativ din cauza unei administraţii incoerente, incapabilă să rezolve problemele oraşului. Anul acesta, şcolile vor începe programul fără să aibă făcute dezinsecţia şi deratizarea. Este vorba despre copiii noştri! Nu discutăm din punct de vedere politic, ci din perspectiva siguranţei ploieştenilor!”, a spus consilierul George Botez.

Marius Dinu, director al Maternităţii Ploieşti, a subliniat şi el importanţa procedurilor pentru sănătatea ploieştenilor.

“Direcţia pentru Sănătate Publică a dat déjà o avertizare cu privire la pericol. Mai este şi problema deratizării şi dezinsecţiei în şcoli. Nu au fost efectuate până acum. Dacă se va face în timpul şcolii, trebuie oprite cursurile sau va trebui efectuată în weekend şi asta în condiţiile în care vom avea contractul”, a punctat consilierul PSD.