Pitit într-un colţişor, aproape să intre sub masă. Cam asta a fost imagine "marelui lider" Adrian Dobre, în şedinţa extraordinară a Consiliului Local Ploieşti de vineri.

De fapt, liderul oraşului, că doar asta este primarul, se ruga la Dumnezeu ca suporterii pătimaşi ai Petrolului să nu înţeleagă că au fost păcăliţi tocmai de cel care le promitea în campania electorală marea cu sarea, sau mai bine spus le spunea ceea ce îşi doreau să audă despre echipa de suflet a ploieştenilor.

Pentru că dacă nu ar fi fost vorba despre o simplă cacialma, proiectul de hotărâre privind cedarea mărcilor Petrolul ar fi fost pregătit legal, în termen, ar fi fost publicat la timp pe siteul Primăriei pentru a putea fi consultat de toată lumea.

În realitate, Adrian Dobre a convocat şedinţa extraordinară, fără a respecta prevederile legale. A convocat aleşii fără a exista avizele comisiilor din Consiliul Local şi încercând să scoată castanele din foc cu mâna aleşilor. În momentul în care a intrat în sala de şedinte liberalul Dobre ştia foarte bine că proiectul nu era legal şi nici că nu fusese studiat de către aleşii locali.

Practic edilul Dobre a încercat, din nou, să nu îşi asume răspunderea şi să plaseze problema în grădina altora.

Probabil vajnicul edil liberal s-a gândit că aleşii vor vota la presiunea suporterilor, chiar dacă proiectul nu respecta nici cele mai mici criterii de legalitate necesare unui astfel de document. Primarul s-a gândit să "fenteze" aleşii, gândindu-se că puşi în faţa faptului implinit, consilierii vor închide ochii şi vor vota. Primarul Dobre ştie foarte bine că dacă dai direct în concesiune gratuit o marcă , ajungi sigur ka DNA.

Şi cum dădea bine în propoziţie, primarul Dobre a încercat să arunce pisica moartă în ograda pesediştilor , spălându-se pe mâina ca Pilat din Pont.