Proiectul privind cedarea mărcilor Petrolului către asociaţia Petrolul 52 a dus la o atmosferă de haos în şedinţa extraordinară a Consiliului Local Ploieşti. Proiectul, făcut pe genunchi, şi ţinut la secret de către primarul Adrian Dobre nu a primit viza Direcţiei Juridice şi nici a Direcţiei Economice din Primărie, fapt ce a dus la o adevărată izbucnire nervoasă a edilului liberal.

Nu putem să nu ne întrebăm de ce proiectul de hotărâre nu a fost văzut de niciun consilier local şi nici publicat pe siteul municipalităţii ca celelalte proiecte aflate pe ordinea de zi a şedinţei de astăzi.

Edilul a bătut cu pumnul în masă şi a cerut amânarea cu două ore a şedinţei pentru ca Georgiana Popa, directorul interimar Direcţiei Juridice, să "dea viza de legalitate" O presiune absurdă, un atentat la integritatea psihică a unui funcţionar public care se vede obligată să emită un punct de vedere fără a putea să consulte toate documentele legale pentru a nu ajunge în situaţia celor patru juriste din Primărie (Magda Mazâlu, Oana Iacob, Iulia Alexandru şi Simona Albu) acuzate în dosare penale, culmea având drept subiect tot Petrolul Ploieşti.

Mircea Dridea, liderul incontestabil al grupării petroliste, a fost mult mai temperat şi le-a explicat consilierilor că ei solicită doar dreptul ca echipa să poată juca în campionat având culorile şi sigla Petrolului pe echipament, acceptând ca transferul de marcă să fie făcut ulterior.

O dorinţă pertinentă şi împăciuitoare, am putea spune noi, care nu pune presiune pe un simplu funcţionar public care se vede nevoit să aleagă între a îndeplini dorinţa politicianistă a primarului Adrian Dobre şi posibilitatea de a se trezi după grati, dacă la un moment dat vreo autoritate a statului va decide că a acţionat greşit.

Suntem curioşi ce se va întâmpla în şedinţa care va avea loc la ora 15.00 şi dacă, în cele două ore de suspendare, primarul a reuşit să pună dispoziţia aleşilor locali proiectul de hotărâre, aşa cum prevăd legile!