Direcţia de Sănătate Publică Prahova face un anunţ îngrijorător pentru ploieştenii nevoiţi să trăiască într-un oraş stăpânit de ţânţari, căpuşe şi purici. Medicii au lansat un set de măsuri menite a ne feri de viruşii Zika şi West Nile.

Din păcate în Ploieşti măsurile de prevenire sunt imposibile, deoarece prin refuzul Direcţiei Economice a Primăriei de a achita facturile restante pentru deratizare, oraşul a deveni raiul ţânţarilor. Primarul Adrian Dobre nu pare a fi interesat de soarta ploieştenilor şi este ciudat pentru că în Ploieşti trăiesc şi soţia şi copilul său, iar infecţiile cu Zika şi West Nile pot fi contactate de orice persoană.

Ambii viruşi, atât Zika cât şi  West Nile, sunt transmişi de ţânţari. Medicii avertizează că cele doi viruşi pot provoca infecţii grave, care pot duce chiar la deces. De altfel, o femeie din Urziceni a decedat după ce a fost înţepată de ţânţari

Conform atenţionării lansate de DSP, perioada de risc pentru răspândirea virusului West Nile este din mai şi până în octombrie.

Manifestările sunt : febră, dureri de cap, anorexie, greaţă, vărsături şi înroşirea tegumentelor. În cazul persoanelor în vârstă, dar şi în cazul celor cu o imunitate scăzută, pot apărea manifestări neurologice care pot duce la deces.

Medicii ne sfătuiesc să evităm contactul cu ţânţarii, ceea ce este imposibil în Ploieşti! Autorităţile pot fi trase la răspundere în caz că nu i-au măsurile necesare evitării punerii în pericol a sănătăţii publice.