Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv a unui cadru didactic şi a unui agent, ambii foşti angajaţi ai Şcolii de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr“ din Câmpina.

Cei incriminaţi sunt:  Gabriela Ana Voicu, fost ofiţer şi cadru didactic în cadrul Şcolii de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” din Câmpina, în prezent consilier local, în sarcina căreia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă şi Mihail Micu, fost agent de poliţie, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de complicitate la trafic de influenţă.

În rechizitoriul întocmit procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

În cursul lunii septembrie 2013, inculpatul Micu Mihail, fost agent de poliţie, i-a pretins unei persoane, în numele inculpatei Voicu Ana-Gabriela, suma totală de 75.000 euro pentru ca, în schimb, inculpata, fost ofiţer de poliţie şi fost cadru didactic la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” din Câmpina, judeţul Prahova, să intervină pe lângă persoanele abilitate din cadrul acelei instituţii, pe lângă care a lăsat să se creadă că are influenţă, astfel încât persoana de la care a pretins banii şi alţi doi candidaţi (respinşi la concursul de admitere din luna respectivă) să fie admişi în această unitate de învăţământ. Suma totală pretinsă a reprezentat câte 25.000 euro pentru fiecare dintre cei trei candidaţi.
La data de 20 septembrie 2013, din totalul sumei pretinse inculpata Voicu Ana Gabriela a primit 3.000 euro în domiciliul ei, în prezenţa lui Micu Mihail, de la persoana căreia i se pretinsese anterior, remiterea fiind surprinsă în urma desfăşurării unei proceduri flagrante.
La data de 21 septembrie 2013, Tribunalul Prahova a admis, la cererea procurorilor, propunerea de arestare preventivă a celor doi inculpaţi pe o durată de 29 zile.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Prahova. La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiţeri din cadrul D.I.P.I. şi D.G.A.